15 Mayıs 2018

into the badlands s03e04:

Chapter XX: Blind Cannibal Assassins

--- spoiler ---

.dövüşlerin dozunu azaltıp iğrençliği artırmışlar, yapmasalar iyimiş. yine güzeldi ama birden pat diye yamyamların içine düşmeleri pek olmadı. hazır düşmüşken azılı düşmanı zenci naip'i de getirelim demişler. ortak hareket edip kaçsalar yine olabilirdi ama kaçmaları da biraz basit oldu. o yüzden çok lezzet vermedi ama mucizelere inanma açısından işlerin iyi gitmesine sevindik.

.adamlar geçemedikleri yeri geçip, bir tane kör adamın verdiği yemeği nasıl yerler? tamam aç olabilirsin ama dikkat etmek gerekmez mi? en azından biri yiyip diğeri bekleyebilirdi, orası pek olmadı. iki adamı uyutup neden çocuğu aldılar onu da çok anlamadık.

.sonra kendilerine katılmaya çağırdılar, meğer sunny bunları kör eden tipmiş. quinn zamanında iki naip birbirini sevmiş, sunny'nin ustası waldo'da bunları kör etmiş. sunny'ye de kör ettirmiş ve yerin altına atmışlar. orada da hayatta kalmak için insan yiyorlarmış. hikayeleri bu. biraz abartı ama yapacak bir şey yok. neyse ki hepsini öldürdüler ve yollarına devam ettiler.

.zencinin gelmesi geçen bölüm olmalıydı, onu buraya saklamışlar. yarım kalan hesaplarını bitirmek istedi ama sunny dövüşmeyince kılıncını alıp gitti. onurum onarıldı diyor da kılıncı aldıysa sunny ile karşılaştığı da ortaya çıkacak, bak orasından çok emin değilim.

.diğer tarafta hacı ve ekibini gördük. siyah gözlü kızı m.k. salağını bulmaya yolladılar. iki saniyede buldu. ellerindeki aletle pat diye bulabiliyorlarsa çok iyi. dul da gördü o aleti, ne zaman ortaya çıkar bilmiyorum artık.

.dul ve lydia hacı ile görüşmeye gitti. elemanların dağıttığı bildirilerle çalışanları azalıyordu. öyle çok dostane bir görüşme değildi ama beyazlı baronlardan gelen suikastçilerle birlikte karşı koydular. o da nasıl tesadüfse artık arkadaş, birilerinin geldiğini görmüyor musun sen? nasıl profesyonel suikastçisin?

.kara gözlü olan oğlanla biraz kapıştı, ağır yaralandı ama ölmedi, yeni tip olarak getirdiler sanki ama emin değilim. çok da gerekli biri değil zaten.

.esas olay hacının kara gözlü oğlanı kontrol etmesiydi, etraf güzelce sarsıldı, bunları da dul gördü. daha o işlerin çok başında, bunlar aşmış demesi lazım ama birbirlerine girecek gibiler. azra dedikleri yer kalan son dünya parçası olmasın? dünyadaki cennet olarak vadediyorlar, normalde dinler cennet için dünyadaki ızdırabı çektiriyorlar diyor, biz öyle değiliz demeye getiriyor. din göndermesi var ama az biraz işte.

--- spoiler ---