19 Nisan 2018

the terror s01e10:

We Are Gone

--- spoiler ---

.pek devamı olmayacak gibi bitti. hickey salağının durumunu anlamadım. bir sürü laf kalabağına geldi. sakal bıraktıktan sonra başka biri kılığında mı gemiye binmiş? mevzu neymiş? iyi hepsi çok güzel de dilini kesip yaratığı kontrol etmek nedir?

.neyse ki kontrol edemedi ve kolundan kapıp ikiye parçaladı, buraları falan hem oldu hem olmadı. iyidi hoştu ama yarım kaldı.

.özellikle sonu aslında hoş olabilirmiş. francis insanların buralara dokunmaması için geçidi bulamadıklarını ve hepsinin öldüğünü söyletmiş. en baştaki konuşma buymuş. kurtarma ekibi gelmiş ama herkes öldükten sonra. francis ölmemiş, eskimo'lar karışmış. karıyı falan da haliyle unutmuş.

.bu durumda ingilteredeki hikaye tamamen salakça oldu. hiç gerek yokmuş. kurtarmaya da kimse gelememiş, vaktin yetişememiş. hepsi ölmüş gitmiş. 

.hala niye kayık çektiklerini anlamıyorum. canları çıktı ama geberene kadar kayık çektiler, sanki o kayıklarla büyük denizde yol alabileceklerdi? taşıdıkları eşyaya bakıyorsun, içlerinde kitap var. ulan açlıktan birbirinizin ölüsünü yiyorsunuz ne kitabı?

.goodsir arkadaşımız kahraman olarak öldü, onun hakkını vermek lazım, sanırım onun vasıtası ile yaratık öldü. hepsini güzelce zehirledi. tabii daha biri zehirlenme belirtisi göstermişken tutup yaratık bunları yiyince öldü. hickey boğazında kalmış gibi oldu ama hepsi goodsir'ün olayıydı.

.eleman güzelce zehri içti. derisine falan da sürdü. sonra bileklerini kesip normal bir intihar gibi gösterdi. ölüsünü yiyeceklerini biliyordu. hatta adamlar ölüsünü yerken bizim için kendini de feda etmiş ne de güzel bir insanmış, nefis gibi yorum yapacaklardı nerdeyse.

.zaten insan etini çatalla yemek nedir? bu mu sizin medeniyetiniz arkadaş? sonra hickey kalktı oturan birinin beynini patlattı. bu adama niye kimse karşı gelemedi? diğerlerini zaten zincirlemiş, kalanlar korkuyor muydu? adamın hepsini ölüme götürdüğü bariz, yaratığın dibine kadar geldikleri halde biri silahını doğrulttu, onu da diğeri vurdu. yani bir şekilde bu adamın liderliği ele geçirmesini güzel bağlayamadılar, sıkıntılı bir insandı. köpek yiyen insan da yer ya işte hepsini güzelce anlatamadılar. anlattıkları tek şey insan yeme olgusu idi. o da tabii hafızaya kazınıyor. genel hali de çok gergindi.

.kaptanın güneye gidin emri vermesi de çok yersizdi. sonra kurtarmaya gelecekler diye bekliyor. adamlar korktu kaçtı. hepsi öldü gitti. kaptanı kurtaran dilsiz kadın oldu. elini kesmek zorunda da kaldı. anahtar hemen ötedeydi sanki ya eli kesildi işte.

.kadın da yaratığı kaybettiği için tek başına kaldı. toplumdan ayrılması gerekiyormuş. ölüp gidecek o şekilde. francis diğerlerine öldü dedikten sonra fok avcısı oldu, öyle hepsi sonsuza kadar götleri donarak yaşadılar gittiler işte. gerçek hikayesini merak ettim, bir ara bakmak lazım.

--- spoiler ---