4 Nisan 2018

the terror s01e03:

The Ladder

--- spoiler ---

.esas adamları öldürme modasından mı etkilenmişler diye oyuncunun imdb bilgisine baktım baya bir spoiler yedim. şimdi onu spoiler içi spoiler yapmayayım ama başka türlü devam ettirecekler herhalde.

.sir john'un öleceğini pek düşünmüyorduk. ayı dedikleri ölen eskimo'nun ruh ikizi falan mıdır nedir? kızını beslemeye fok getiriyor. kaptanın bacağını kopartık buz çukuruna atıyor, böyle çılgın bir ayı kardeşimiz terör dizisinde terör estiriyor.

.gay kardeşlerimiz var, allaha sığınıp bu işten vazgeçirilmeleri için uyarılıyorlar. sonra adam ikinci kaptanın istifa mektubunu buluyor. tabii kendini ispiyonlayan gay arkadaşının yatağına pisledikten sonra. bunun da bir manası vardır herhalde.

.dizinin ağır müzik efektleri var, en azından bu bölüm öyleydi. kafamı ağrıttı. bölümün son on dakikasına kadar da pek bir şey olmadı. ikinci kaptan kurtarma görevi için sekiz adam yollayayım yoksa geberip gideceğiz dedi, onla güzel bir kavga ettiler. bu durumda birinci kaptanın pat diye ölmesini beklemezsin.

.adam güya pat diye öldü, geri getirirler mi? yoksa sadece geçmiş hikayesi olarak mı anlatırlar bilmiyorum. ilk bölümde adamın fotoğrafını göstererek bilgi almışlardı. oralara bağlamaları gerek.

.ayı avlama meselesi de çok saçmaydı. farelerden kapan kurmuşlar da karşısında salak saçma korunaklı olmayan bir çadır içinde ayıyı bekliyorlar. ayı geldi çadırın üzerinden bir tanesinin kafasını koparttı, yok artık daha neler.

.kaptanlar arası gerginlik de olmayacaksa bu vakitten sonra ne olacak? bir adamın iki saat geçmiş hikayesini vermişlerdi. karısı bunun valiliğinden arta kalan kötü şöhretini yok etmesi için bu önemli keşif görevine göndermiş. 

.amiralleri de gitmeyin orada birbirinizi yersini, geberip gidersiniz diye güzelce korkutmuş. dini bütün abimizin yakup kıssasını alıntılayarak ölen asker için yazdığını kendi ölümü için yaptılar. adamın bacağını gömdüler, gerisi de buzlu deliğin içine gitti. oradan nasıl canlı çıkabilir ki?

--- spoiler --