30 Nisan 2018

The Originals s04e13:

The Feast of All Sinners

--- spoiler ---

.adamlar kendi çapında bir şeyler yaptı yine. bu sefer temel mottolarını çürüttüler. hollow denen tipi dörde bölüm, dört köken vampirin içine kattılar. bunu iki saniyede yapamamaları gerekirlerdi ama kazasız belasız yaptılar, esas olay bundan sonra olacak. sonraki bölümü bunun üzerine kuracağız diye böyle bir şeyi yapmayı uygun bulmuşlar.

.elijah sonsuza kadar birlikte olamayacaksak, bu yemini unuttur bana marcel dedi. tabii tek başına marcel yeterli gelmedi, vincent'i de kullandılar. kökeni etki altına almış oldular. kendisi yoğurur gibi piyano çalarken klaus geldi, gelmemesi gerekiyordu ama bir yüzlük bırakıp gitti. ne alakaysa artık, böyle bir sezon finali öngörmüşler, sonra hepsini geri alırlar, bunların aile dramı olmadan dizi mi yapacaklar? hiç sanmıyorum.

.kol denen it az daha gelmiyordu, neyse ki geldi. freya az daha vampir olacaktı. şu vampir dizisinde rica ediyorum herkesler vampir olmasın. en azından buna dikkat ettiler. sağolsunlar, zaten karın ağrısı gibiler. bir de lezbiyen aşkı eklediler. üstüne vampir kurt adam muhabbeti eklemediklerine sevindim. yapılmıştı.

.hollow şu kadar kudretli, bu kadar çılgın diye caka satarken. anasını falan havaya kaldırıp boynunu kırmışken. hepsini kontrol altına almışlarken, basit bir planla uyutmaları da kabul edilemezdi.

.marcel ve yardımcısı önce huzuruna geldiler, sonra diploması yapmak istiyoruz şeklinde bir girişle yanlarına yaklaşmalarını sağladılar, sonra şak diye bir toz. hope'un uyutulması ve paketlenmesi. klaus'un gelip yardımcısını yeniden öldürmesi ve diğerlerini eve hapsetmeleri. kalan hollow takipçilerini o evde cayır cayır yakmaları ile sona eren bir hikaye. nedir lan bu? iki saniyede oldu bitti.

.marcel ve rebekah muhabbetini de devam ettirdiler. diğer karıyı tercih etmemiş. ta new york'lara gitmişler. geyik gibi bir ilişki, klaus'un bu hususta marcel'den özür dilemesi iyidi aslında. dışarda kalmamak için böyle yapmış. tabii, klaus'un oğul gibi gördüğü bir zat ile kız kardeşi fingirdeşiyor. bu vampir işlerinde hiç ahlak yok.

.şimdi hepsi birbirinden uzak olmalı, vincent salağı bir taş ile iki kuş vurdu. beşinci sezona karın ağrısı gibi birleşirler. ne hollow'muş be.

--- spoiler ---