13 Mart 2018

the walking dead s08e11:

Dead or Alive Or

--- spoiler ---

.sağolsunlar yine gereksiz bir bölümle geldiler. bu şekilde iki bölüm geriden getirme olayını zaten yapıyorlardı. rick'e  ne olduydu. ağacın altında vurulduydu. bir şeyler gösteriyorlar güya merak ettiriyorlar, hikayeyi mahvediyorlar.

.bölüm başından sonra kaçıyorlar, sonunda yakalanıyorlar. normal dizide böyle bir olur iki olur, sonra bayar. senaristler kendini tatmin ediyor. rahip malına allah yapmıyor bu işleri dedirtmek için böyle bir şey yapmışlar. adamlar kaçmak için bütün bölüm cebelleşti, sonra keklik avlandı. bir de üzerinde doktor öldü. üstelik rahibin tanrının yolu muhabbetini anladığını söyleyerek bunu yaptı. ne ara silaha davranıyorsun, sen doktorsun arkadaş.

.bir de kumbaradan anahtar buluyorlar da bir tabelayı okumayıp tuzaklara yakalanıyorlar. adamın gözü görmüyor ama tabelayı okuyor, diğeri bodozlama dalıyor, zombi de çıkabilir. çok saçmaydı yani toptan bu hadise.

.daryl tarafında grubu bataklıktan geçirmeye karar veriyorlar. dwight muhabbetini çok uzatmışlardı. salak lezbiyen gelmiş bunu öldürecek, kovalıyor. tam öldürecek kurtarıcılar geliyor, dwight atlıyor öne bunları kurtarıyor. kendisi de tekrar taraf değiştiriyor. içerdeki adam olabilir hala da ulan bu adamın yaptıklarını nasıl ortaya çıkaramıyorlar? eugene de söylemedi, kaçan karı vardı, o da ortaya çıkmadı. nerede olduğu belli değil diyorlar, şak diye çıkartacaklar anlaşılan. inanılmaz gereksiz olacak.

.eugene salağına mermi yapması için mekan ayarlıyorlar, bir kaç tane yapabiliyor. bunu gördükten sonra negan'ın biraz şüphelenmesi gerekiyor ama onun yerine başka fikirle gözünü boyuyor. üzerlerine zombi atalım lan bunların diyor. böyle mi yapacaklar? negan'ın son konuşmasındaki süslü betimlemeleri çok çözemedim ama hilltop'un anasını ağlatacaklar gibi.

.herkesler oraya sığındı, nasıl savunma yapacaklar? esirler hiç umurlarında değil mi? bu salak mevzu nereye gidiyor. herkes birbirini öldürecek mi? savaş başlattılar, bir sezon savaş mı olur? bunun yanında az biraz bilim kurgu hikayesini ilerletselerdi. eskiden bir iki sinyal alırlar, bir iki konuşma olur. bir muhabbet dönerdi. çok eskiden tesise bile girmişlerdi. ne bileyim başka bir şey düşünür insan. sadece savaşa mı odaklanacağız yetti artık. carl nerdeyse haklı diyeceğim, az kaldı.

--- spoiler ---