28 Mart 2018

Orphan Black s05e09:

One Fettered Slave

--- spoiler ---

.bir önceki bölüm daha iyidi, ondan sonra yine izlemeye dermanım gelmedi. yorucu bir dizi. elli tane olay oluyor. şimdi bu bölümde helena'nın minikliğine indik. küçükken çikolata aşırırmış, rahibeyi mastürbasyon yaparken görmüş. o da bunun başını çamaşır suyu ile yıkamış. artık neyle yıkadıysa saçlar sarı, gözler kırmızı olmuş. sanki kalıcı bir hadise, artık bilemedim ama öyle anlattılar, bir taraftan komik.

.neyse esas olay o kadar değişken karakterler ki, helena'yı o rahibeden kurtaran adam klonları öldürtüyormuş. zaten ilk diziye başladığı zaman helena kötü karakterdi, diğerleri bundan korkuyordu. şimdi koca bölüm karıyı kurtarmak için herkes seferber oldu. hatta esas kötü kabul ettiğimiz rachel bile yardım etti.

.helena'nın bebeklerini erken doğurtmak için işlemleri başlattılar. kadın da kendini öldürmeye çalıştı. çocukları özgür bırakmak için bunu yaptığını söyledi. sarah da o ara rachel kılığı ile pt salağını oyalıyordu güya, iki saniyede adam çözdü olayı. sarah'ı öldüreceklerdi ama kan gerektiği için sakladılar. helena kanı alıp iyi oldu, doktordan su isteyip beynini yardı ve tam kaçacaklardı ki bebekler geldi. şaka gibi bir şekilde bitti. sezon sonu doğumla devam ediyor.

.bu neo evrimci arkadaşları avlıyorlar. kendi aralarında temizlik ve interpolden de peşlerine düşmüşler. bir taraftan öyle, diğer taraftan da pt'nin kendi sağlık durumu var. esas doktoru kadına castor'lardan yanında tuttuğu elemanı uyutturdu. mutlu mesut uyudu gitti, insan öyle ölebiliyor muymuş yav? amma salladılar.

.tabii daha bayan s'in yasını tutmadan bu işlere girdiler, biraz cenazesinden konuşmalar, kira'yı ağlatmalar. sonra konuşmayan rahibenin helena'nın günlüğünü getirmesi ile olaylara dalmalar. böyle koşturmaca ile gitti. art kendini fazla ortaya koydu. neymiş efendim onu da dahil etmişler. bayan s kendisini kurtarmak için feda etmiş. artık dile benden ne dilersen.

--- spoiler ---