18 Mart 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e13:

Principia

--- spoiler ---

.bu adamlar kafasına göre bir sürü insan unutuyor, sonra tekrar getiriyorlar. şu hydra'nın başındaki adamın oğlunu getirdiler. insan önceki bölümlerde bu elemanın başına ne geldiğini de özetler. ölümden mi döndürmüşlerdi? beynine bir şey mi yapmışlardı? ward ile takılıyordu, sonu nasıl böyle olduydu hatırlayamadım. tutup eski bölümleri okuyacak halim de yok. neyse işte. anlatırlar bir ara.

.mc hammer kısmına güldüm, bizim mack'in liseli lakabıymış. coulson ölmeden espirileri patlatıyor. graviton'a dokunma demesini şarkıya bağlıyor. ailecek gülüyoruz. komikler aslında bir bakıma ama işte ağır dramlardayız aynı zamanda.

.bizim deke oğlanı dedesinin kim olduğunu öğrendi. büyük annesinin lafından hatırladı, onu bir ara bağlarlar dediydim ama anası korku seansında önden bilgi verdi, sonra kree geldi, onla dövüştü. artık çerez niyetine kree kesiyoruz.

.uçan gemi yapalım demişler, içinde graviton olan bir gemi denizde fırtınaya maruz kalmış, sonra gökyüzünde bulmuş kendini. deke de olayı iki saniyede çözdü. ne de olsa dedesi çok zeki adamdı vesselam.

.yoyo geleceği değiştirme hususunda karamsar, zaten olayların gidişatı dünyanın yok oluşu ile aynı. zaten şimdi şu bir kaç bölüm aşırı yoğun, insan hazmetmekte zorlanıyor. şimdi hala anlamıyorum adamlar kontrol bile etseler neden dışardan gelen bir şeyi monolit'lerin yakınına yaklaştırdılar. o patladı diye oluşan geçit yüzünden mi dünya parçalanacak? buna bağlayacaklarsa çok kötü, bağlamazlarsa da kötü. o patlama hiç olmadı, gözden kaçırmalarını geçtim nasıl monolitleri daha korunaklı bir yere koymadılar aklım hayalim almıyor.

.mack yoyo'ya kol buldu. pek üzerine düşüyor. bir de lise arkadaşı olayı vardı. hydra'nın zorla çalıştırılan bilim insanlarına yeni kimlikler yapmış biri. ölüm ilanlarını da düzenlemiş, hemen bu adamdan mevzuya geldiler. mack'in arkadaşı çıkması ve olayları kameralarından izlemesi pek havalıydı.

.yeni gelen dolma dudaklı, mal kız tipi de çok kötü. mal oğlanla tam malak oldular. onlar da sezonun kötüsü olarak devam ettiriyorlar ama çok kötüler. kötü anlamında değil, olmamış anlamında kötü. ağır makyajlı kree'ler bile bunlardan iyilerdi. zaten coulson'u tedavi etmek için bu doktorlardan falan medet umacaklardı. bir yerde yoyo'nun gelecek versiyonu coulson'un ölmesine izin verin demişti. veremeyecekleri belli. ne olacak da düzeltecekler bilmiyorum. zaman paradoksu yapmasalar iyidi.

--- spoiler ---