10 Şubat 2018

happy! s01e08:

I Am the Future

--- spoiler ---

.sezonları bitti, güzel de yaptılar. son kısım baya dokunaklı oldu. bir güldürüp bir üzmeseler iyidi. happy küçük kızın hayali arkadaşlığından nick'in hayali arkadaşlığına geçti. zaten bir esas karakteri öldüremezlerdi, hayali esas karakteri de öldüremezlerdi. kız bir süre sonra bırakacaktı ama yine de onun yanında değil de nick'in yanında olması daha mantıklı oldu. 

.nick en çok babalık meselelerinde gerildi, adam artık terminatör olmuş normal işlere girişemiyor. o kısımları da güzelleme olarak koydular.

.sonraki sezona blue esas şeytan olacak. yeğeni geldi buna şifreyi verecek diye umduk ama nefesini üfledi ve yığıldı. belki şifre esasında buydu. bu şekilde olayı anlatmış olabilirler, güzel de olur.

.geçen bölümde küçük kızı kaçıran noel baba vardı. adamı anlından vurmadan önce noel baba diye bir şey yoktur muhabbeti güzeldi. öncesinde pek bir aksiyona girmediler ama en tatlısı happy'nin hayali arkadaşları alıp gelip adama dalmalarıydı. onlar olmasa beceremeyeceklerdi. 

.zaten en başında katilin hayali arkadaşı çorap kardeş vardı, insan öldürüyor diye adamı bırakmış. adam da sorunlu çocukmuş işte. kendini asan noel baba kıyafetli babasından sonra kendisini büyümeye zorlamışlar, ilaç vermişler. şimdi o çocuk toplayıp beyinlerini delerek büyümelerini engelliyormuş. kıza da bunu yapacaktı ya neyse ki ilkin kız kaçtı, sonra yardıma koştular geldiler güzel oldu.

.katili öldürdükten sonra hayali arkadaşının eline sürtünmesi de dokunaklı geldi, adamlar sağlam arızalı. senaristleri de sıkıntılı tipler, her hallerinden belli yani.

.çocukların sevgili kahramanı yaptıklarının karşılığını görmedi. sadece kadını kurtarmak için dedektif kadın onu biraz tehdit etti, bundan başka başına bir şey gelmedi. çocuk kaçırmaları ile ilgileri kurulmadı. blue daha sonra bunların başına falan mı gelecek? hapisten nasıl çıkacak? sonraki sezona kaldı hepsi.

--- spoiler ---