27 Şubat 2018

beyond s01e09:

Out of Darkness

--- spoiler ---

.pek olmayacak gibi, sezon finali batıracak gibiler. şu bölümle belli ettiler ama emin olamadım. kendi başına olması gereken oluyor gibi ama salak saçma bir metotla gelişti olaylar.

.frost denen adam çok kibar bir insamış, çok seçkin zevkleri var. kaliteden anlıyor. tarikatı da var, aynı adnan hocam gibi yani. öte dünya için arazi satışına geçmiş, nerdeyse öyle yani. komada olan insanlara, ölüsü olan insanlara yaptığı aletten bahsetmiş olmalı, hatta insan gönderdim ben diyor. ne alakaysa artık.

.holden da aradaki köprüyü yapacak adammış. ışık okyanusu için bir kemer oluşturmaları gerekiyordu. holden bunu görmüştü, geleceği falan da görüyor herhalde, mal oğlu mallar biraz saçma yaptı ya neyse.

.şimdi ilkin holden'dan bir saatini istiyor, istemezse evine bırakacağını söylüyor. mal mal anlatıyor, domates meselesinden holden'ın güçlerini kapatmaya da gitti. adam güzellikle domates çorbası içirtti resmen. nasıl bir manyaklık anlamadım. bir de einstein sözü falan ediliyor.

.yaptırmak istediğini yaptırdı, holden istediğini vermeyince de zorladı. bu kadar yani, willa geldi ben senin kızınım falan filan, holden'ı bırakması karşılığında istediğin yere götürürüm dedi. sanki holden'ı bırakacak gibi kendini feda etti. ayrı bir mallık yani, yine frost'un istediği oldu.

.adam öz kızına karısını komaya soktu diye kin gütmüş. doğum sırasında komaya girmiş, annemi öldürdün bana borçlusun diyor. adam da anan seni doğururken komaya girdi, hiçbir şey borçlu değilim diyor. ağır konuşuyor, tane tane konuşuyor. böyle bir insan işte. hem olmuş, hem eksik olmuş. garip işte. olmamışlık hissiyatı daha çok aldım yani.

.arthur da malın teki, ne yaptığını ne işe yaradığını anlamadık. hepsi bir şömine sevdalısı, geçmiş karşısında ahkam kesiyorlar. saçma sapan yani.

.jeff ve kardeşi ile kurtarma operasyonu neydi ki öyle? adamlar geldi pat diye yakalandı. bir tek jeff salağı yakalanmadı. o da pek bir şey beceremez. zaten makineye bağlandıktan sonran ne işe yarar ki mal?

.neymiş efendim kapıya elektrik verip açtıracaklarmış. çok bilimsellermiş. bu da biraz malca oldu be. ne diyeceğimi bilemiyorum şu an hayal kırıklıkları içindeyim.

--- spoiler ---