20 Şubat 2018

beyond s01e03:

Ties That Bind

--- spoiler ---

.öyle pek güzel bir dizi olmayacak gibi ama izlenir gibi de duruyor. aslında alem dedikleri dalgayı hiç yapamamışlar. once upon a time'ın masal diyarlarındaki kötü çekimler gibi olmuş ama bu sanki masal diyarları değil de daha alternatif evren modeli gibi bir şey olacak. büyülü müyülü de olacak gibi, hafif karışık boylarından büyük iş ve tabii her şey yapay. o yüzden olmaz ama şimdi ne izleyelim başka bilemedim ki?

.türü hala ilgili çekici, karakterlerdeki mallık da zamanla alışılınca izlenir gibi. esas kötü sarı ceketli en iyi karakteri gibi. esas iyi, esas oğlan da tam bir alık karakter. iğneden falan korkuyor.

.esas kız da iki yüzlü, biraz yalancı gibi. şimdi dedesi hakkındaki gerçeği anlatmadı. dedesi, oğlana karşı hislerin durumu zora sokmasın demeye getirdi. sokmaz dedi ama oğlanı fazla da zorlamadı.

.oğlan gerçek hayatta strese falan düşünce ya da beklenmedik anlarda sıfatını görüyor. bir iki dursa ve neden göründüğünü sorsa iyi olacak. iki laf ediyor, ortalığı yakıyor. adam necidir, neyden kaçıyor? öteki alemde neler olmuş, esas mevzu bu olacak gibi ama aile dramını da ekleyelim demişler.

.annesi babası ayrılmış, komaya giren çocuk ardından kalan çocuğun pabucu dama atılmış, bunların dramlarını yaşatacaklar. tabii zenci arkadaşının abisi de var. bölümü onla kapattılar, zenci oğlan öldü. abisi mi esas karakter olacak? sıkıntılı işler öyle devam edecek gibi.

.diğer kıza willa'nın kız kardeşi olduğunu söylemesi de romantik hikayesinin süper zekalı olacağını gösteriyor. pis ergenlerin bu tarz işleri işte. bu ikisi birlikte olmuş, arada evine geliyor hatırlama deneyleri yapıyor. arada üstünü çıkarmalı espiriler yapıyor, mevzu şimdilik bu kadar.

--- spoiler ---