4 Şubat 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e10:

Past Life

--- spoiler ---

.şu zaman paradoksunu yapmayı bırak kendilerinin cevaplamadığı sorularla devam ettiriyorlar. bir taraftan güzel oluyor, izlemesi keyifli ve akıcı ama diğer taraftan naptınız siz lan?

.yoyo nasıl döngüde kalmış? dna'larından tekrar canlandırdılar diyor da  anılar nasıl kalmış? karıyı öldürüp geri getirmiş olsalar bunca sene nasıl çürümemiş? nasıl yaşlanmamış? nedir yani tam olarak anlattıkları onu anlamadım. bir de nasıl birden fazla kez bunu yaşayıp aklında tutabilmiş, kendimle konuşmak yankı yapıyor diyor. zaman üstü güzel bir betimleme ama bir mantığı varsa ben çözemedim.

.şimdi coulson zehirlenmiş ya da bir şey bulaşmış. onu saklayıp tekrar zamanlarına gidiyorlar, kolsuz yoyo diyor ki onu kurtarmaya çalışmanız her şeyin sonu olacak, ölmesine izin vermeniz gerekir. şimdi coulson ölmeden dünyayı kurtarmaya çalışacaklarsa bilindik bir ikilem.

.tabii daha kötüsü ekip zamanına döndükten sonra uzay mekiğindeki tipleri göstermeleri de hiç olmadı. bir nevi gelecek değişmedi demek oluyor. bir de flint denen velet dünyayı geri toplayacakmış gibi izlenim yarattılar, yok artık daha neler.

.daisy ben geri dönmeyeceğim dedi ki en mantıklı seçim bu. coulson salağı kimseyi geride bırakmıyoruz diye dünyaları tehlikeye attı, baya baya mallık oldu. zaten coulson bu kız yüzünden çokça yaptı bunu. nasıl düzeltecekler bilmiyorum ama biraz sıkıntılı bir hal aldı.

.kendini feda eden edene. deke salağı bıraktı kendini patlamaya öldü gitti. enoch desen 32 bin yıldan sonra arkadaşları için kendini feda etmiş oldu. gereken enerjiyi onun pilinden aldılar.

.monolit olayı fena değildi. taşlar aynı maddeden dizilişleri farklı diye çocuğun aklına girdiler, o da kalan parçadan yeniden monololit yaptı. en baştaki monolit de bu olabilir belki de adamlar öyle paradokslara hiç girmiyorlar.

.mack'in kasius ile dövüşü çok saçmaydı. yoyo öldü sandı, bir araba dayak yedi ama kasius iyice mallaştı. sevdiği karı ölünce onunla konuşmalar. sonra en son aralarına zehri içip dalarım diye salak saçma işler. ulan ekip diğer tarafta niye meydanda içiyorsun ki? bir boka yaramadı. babası dünyayı işgale gelip kurtarmaya çalışacaklar izlenimi edindim ama artık nereye çekersen oraya gider.

--- spoiler ---