2 Ocak 2018

vikings s05e05:

The Prisoner

--- spoiler ---

.ivar babasının yolundan ilerliyor gibi. yanında bir rahip getirmeden ragnar olunmuyor sanki. ivar işkence ile öldürür diye pek sevindiydim ama öldürmemeyi seçti. adlı yanında memleketine götürdü. memlekette de işler çok karışık.

.floki gelmiş tanrıların mekanı buldum, inananlardan götüreceğim diyor. lagertha yok olmaz savaşçıya ihtiyacım var diyor. gizli saklı bir sürü insan toparladılar ama kesin bir arıza çıkacak. tanrıların mekan da çok saçma muhabbet olacak.

.bir kere yeterince keşif yapmadı. insanın olmadığı yer ne demek? belki yerleşimlere uzak, yanardağ falan vardı, belki bereketli topraklar ama dağın öbür tarafında yerleşim olamaz mı? ne bileyim kimse sormuyor nerden biliyorsun diye. 

.zaten toptan bir tarikat lideri, şeyh oldu. sıkıntılı floki yine insanları mağdur edecek, daha dün fransa mıydı? kaleye baskın yaparken bunları ateşe vermişlerdi. floki de korkudan aşağı saklanmıştı. şimdi ne ara erdi anasını satayım?

.bjorn desen ne yapıyor anlamıyorum. en son kendini korumak için bir dal parçası almıştı. kum fırtınası geliyordu. orada kesildi hikaye, adamı öldürmeyecekler ama bu araplarla ne işi var? scilyayı istiyordu, bu arap lideri de istiyor. düşman mı oldular? karı öldürün dedi, karı mı bozdu aralarını? mevzuyu anladımsa arap olayım.

.adamlar bildiğin yamyamlık yaptı. hem de insan etini pek beğenerek yediler, geçen bölümlerde para babası tip ile anlaşmazlığa düşmüşler. adamı yakalayıp öldürüp ziyafet çektiler, hem de yerel tat diye kaktırdılar, şaka gibiler. bir de adam vikingce öğrenmiş, pek marifetli bir insan gibi gösteriyorlar ya garip işte.

.islami kültürler de abartılı, insan etini besmeleyle mi yeriz biz? öyle bir şey yok sanki be hehe.

.ivar kattegat'a krallık için dönüyor. kardeşi aklına girdi. harold salağı zaten tahtı isteyecek, ubbe lagertha ile işbirliği yapmıştır. gidelim krallığı alalım biz bu york'larda sürünürken memleketten olmayalım dediler. iyice birbirilerini yiyecekler.

.bir de ivar'ın planı çok da iyi değildi, nasıl bu kadar sürpriz oldular yenildiler anlamadım. ortalık fare kaynıyor, aşağı inmişler işte. hadi diyelim fark etmedin bir terslik olduğunu, adamlar logar kapaklarından geliyorlar. öldürsenize hemen işte. yerden yukarı nasıl avantajlı çıkabildiler hiç anlamadım.

--- spoiler ---