18 Ocak 2018

star trek: discovery s01e09:

Into the Forest I Go

--- spoiler ---

.yav iyi her şey güzel de bu travma sonrası stres kırığı olan arkadaşı niye klingon gemisine tekrar yolluyorsunuz arkadaş? yok efendim çok tecrübeliymiş de hayatta kalmış da şudur budur. bir kere zaten ajan olabilme ihtimali hep vardı. kadın buna işkence ederek, çiftleşerek kendine bağlamış. bunu anlayacakları bir psikolojik testleri yoksa gitsinler kendilerini atsınlar en yakın uzay filosundan aşağı.

.iki mevzuyu böyle kötü bir şekilde harmanladılar. üstelik sevgili gay bilim subayı son sıçrama muhabbetinde kendini kaybetti. adam yüz otuz küsür sıçrama yaptı ama bir şey olmadı. en sonuncu da mı bir şey oldu? niye?

.şimdi senaryo icabı böyle yapıyorlar deli ediyorlar beni. ulan bir şey olacaksa diğer türlü olsun. her şey tamam, bunlar kazandı gibi gösterirken, şaşırtma unsuru olarak son sıçramada pat diye adamın gözü beyaza dönüyor, bunları da nereye ya da hangi zamana ya da hangi evrene getirdiği belli olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.

.neymiş efendim mürettebata bunu borçluymuş, çok şeyler atlatmışlar. büklümlü yolculuk ederken bunlar tehlikeye giriyormuş. iyi de bütün yıldız filosu öyle takılıyor, onlarınki can değil mi? çok saçma bu açıdan bakınca.

.bölümde tek iyi şey, klingon'ların gizlenme teknolojisini çok acayip bir şekilde çözmüş olmaları idi. daha önce radar gibi sistemle halledeceklerdi, şimdi geminin etrafında çokça sıçrama yapıp, içinden sinyal alarak sıçrama frekansı artığı ile gemiyi tespit etmenin yolunu öğrendiler, en azından böyle anlatmaya çalıştılar, iyi güzel de adamlar ya frekansı falan değiştirirlerse? o kadar basit değil mi?

.amiral'i falan kurtardılar, o da geçen bölümden ölmediği belliydi. o aşamadan nasıl kurtulacağı anlaşılmıyordu ama neyse ki güzel bağladılar. kadın tedavi olacak, sakat kalmayacak ama esas olay discovery'nin kaptanı ile ilgili. adam emir dinlemiyor. merkeze çağırıyorlar, geliyor gibi yapıyor ama tekrar sıçrama ile dönüp savaşıyor. bir şekilde büyük bir ilerleme kaydetti ama bu emir dinlememeyi mazur mu gösterecek? bence görevden falan alacaklardı, şimdi ortadan kayboldular öyle uzatıyorlar işte.

.michael salağı da aynı şekilde savaş bitince hapse dönecek diye uzattıkça uzatacaklar gibi görünüyor, daha iyisi olabilrdi. bir yere kadar yapmışlar sonra kasten bırakmışlar. hele  bu yeni gelen tiple romantik yaklaşmalar meselesi olacak gibi değil. gönül isterdi ki tamamen keşif modunda olsunlar, kaptan bile kaşifmiş. evrenin sırları ile ilgiliymiş, ilginç olurdu.

--- spoiler ---