14 Aralık 2017

shameless s05e06:

Crazy Love

--- spoiler ---

.dokunaklılıkta zirve yaptılar. ian meselesi ağırdı, en son akıl hastanesine yatırdıkları sırada çalan şarkı da iyidi. pek bir hissettirdiler, herkesler pek bir üzgün. artık gülen yok, gay aşkına da pek bir içlendik. olacak iş değil. çok ahlaksızlar.

.ian geçen bölümden zaten veledi alıp kaçmıştı. veledin başına bir şey gelecek diye de gerdiler. parasız kaldı, altına bez almak için markete girdi, parasını sıradaki bir kadın verdi. hayatlara gel, insanı üzüyorlar.

.sonra para bulmak için orospuluk yapmak için bebeği arabada bırakıp gittiğinde polisler çoktan gelmişti. bir sorumlu vatandaşın duruma müdahalesi ile kurtuldu. kafa gitmiş, kaçış zaten deli gibiydi. akıl hastanesinde de bitti sonu.

.fiona salağı ve jimmy salağını nereye kadar götürecekler belli değil. eleman çıkıp gelmişti, bir buçuk kez çakıştıktan sonra elemanı şutladı. kocasına geri döndü. kocası da herhalde dünyanın en anlayışlı insanı. insanı müzikle falan uyandırıyor. telefonuna falan da bakmıyor yani.

.bu adamla fazla bir şey yapamaz, bu iş çok sürmez diye düşündürtüyorlar. diğer taraftan geniş bir arkadaş işte. jimmy meselesini olaya biraz çeşni katalım diye getirip duruyorlar. çok salakça oluyor bir yerden sonra. eleman niye tam olayları anlatmadı. diğer kadından bahsetmeliydi, fiona'yı da korumak için bu olaylara girmişti. başına bir sürü hadise gelmiş ama oradan çıkmış yine yasal olmayan işler peşinde para kazanıyor. fiona'ya da hala yanık, durum bu yani.

.sammi salağını kim eve kabul etti onu da anlamadım ama sorumlu kişi ve anne rolünde. fiona kendi derdine bir şeye de yetişebildiği yok. telefonunun şarjına bile sahip çıkamıyor.

.lip hızlı yaşıyor, olayları çabuk kaldırıyor, hızlı hareket ediyor. dertsiz zamanları herhalde. okullar başladı. aynı şekilde deb'de liseye geçmiş, dayak attığı video yüzünden çalkantılı bir lise hayatı olacak belli oldu.

.carl salağı uyuşturucu işinde ilerlemeye çalışıyor. mickey ile yaptıkları sohbet herhalde carl'ın bu dizideki en anlamlı sohbetiydi. büyüdükçe daha çok dialog veriyorlar.

.frank sapsalağı da karaciğerinden oluyordu. zar zor telefona yetişti, hastaneye kaldırılmış. doktor fırça kaydı ama kaçıncı kez gördük bu muhabbeti.

--- spoiler ---