23 Aralık 2017

happy! s01e02:

What Smiles Are For

--- spolier ---

.ilk bölüm kadar koşturmaca yoktu ama yine de hoştu. bizim tetikçi eski kahramanlığı konusunda çok sert davrandı. sonuna kadar olayı süründürüp birden ters istikamete dönmesini beklemezsin, yani kızı var mı yok mu? mevzu nedir? bunlar belirsiz durumda. adam kabul etmiyor ve sonuna kadar şehirden kaçmaya meyletti, son anda karar değiştirdi.

.sebebini çok anlamadık. sevgili happy üzgün durumdaydı. neyse ki pek sevindi, nerdeyse bir ekip oldular.

.poker sahnesi falan çok iyidi, güldürdü. adamın giysilerini almaya geldiği yerdeki muhabbetlerde iyidi. hayalarına bakıp hipnotize olacaklar falan filan, bu nasıl bir mizah lan? güldüm.

.blue denen mafya babası ile dedektif kadın arasındaki ilişkiyi anlamadık. nick denen tip ile bir dönem evliymiş. zenci bir kadından da çocuğu var. nasıl karışık bir olay böyle?

.şifre ve şeytanlara dair bir ilerleme sağlanmadı. zaten o konuda pek bir şey yapmalarını beklemiyorum. tüm fantastik hikatesi, at mıdır eşek midir? sevgili uçan tek boynuzlu olacak gibi görünüyor.

.çocukları kaçıran adam kim? olayı nedir? çocukları mı dinliyordu? o ses onun muydu? belki çocuğun konuşmasını ağzı ile tekrarlıyordu. o kısımlardan emin olamadım ama ciddi sıkıntılı bir tip, nick iki saniyede harcamayacak gibi görünüyor.

.bu süre içinde annesine bir kartpostal attı, o da nick'in eski karısına geldi. bir yumruk çaktı. orada kesildi mesele. babası hakkaten nick herhalde. annesi de geldiğine göre işler karışık. kimse kaybolan kız hakkında doğru düzgün işlem bile yapmıyor. nasıl bir memleketmiş burası böyle.

.sonuç olarak biraz tempo düştü ama muhabbetler çok iyi. sırf bu hayali arkadaş ile takılması bile komik geliyor insana. tuttu çamaşır makinasına attı. kız ölürse ölebiliyormuş, dram da var yani.

--- spoiler ---