17 Aralık 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e04:

A Life Earned

--- spoiler ---

.fitz salağını getirdiler de ne alaka şimdi? geçen sezon restorantta bu eleman var mıydı? yok muydu? bunu bile tam hatırlayamıyorum. herhalde tekrar bir anlattırırlar. muhtemelen yoktu, ya kaçmıştı ya da başka bir şeyler olmuştu jemma kendi başına kaldıydı. onun da yalanını uydururken anlattılar zaten. şimdi gelmiş daisy'yi alacak adamlar içinde insan müsveddesi olarak görünüyor. geçmişten gelmediyse nerden geldi?

.sorular çok bu mavilerin sürmeli mal liderinin derdi nedir? sezonun esas kötüsü bu mu olacak? sadece para kazanıp dünyanın enkazından gitmek istiyormuş. hem de tüm istasyonu patlatıp da bunu yapacakmış. böyle diyor beyin okuyan yeni eleman. bir mantığı yok aslında.

.dünyayı bu hale quake getirdi diyorlar, onun hikayesi eksik. geriye yönelik nasıl kurtaracakları meselesi zaten tamamen ortada yok. daisy'yi satan eleman olaya bodozlama dahil oldu. ilk hain sonra tekrar iyi, sonra da odasına kitlenen malın teki oldu.

.annesini öldüren adam ile anlaşma yapıyor, arasında lafı sokuyor. sonra babası da dünya yüzeyinde böceklere yem edildi zannediyor ama babasının sesini duyuyor, tekrar yardım etmeye falan çalışıyor. mevzu biraz olmadı ama ilgi çekiyorlar işte.

.mack meselesi ağır dram, gereksiz uzatıyorlar. her sezonda mack'in bir karın ağrısı var. kaslı ama iyilik perisi, bam teline basınca da basıyor yumruğu. adamı önce dövüyorlar sonra servet veriyorlar. yine de daisy için ödenen miktar o kadarsa salakça yani.

.bir de may yakalandı. jemma'nın falan yalan söylediği, zihin okuyan tipin de yalan söylediği ortaya çıktı ama işte biraz savsaklama iş yapıyorlar. fitz'i getirelim olayı kapatalım der gibi.

.bir de insanların üremelerini falan da kontrol altına almışlar. paket dedikleri bebekmiş, 35. katı bastıklarında bebeği falan buluyorlar. gereksiz bir distopya bunla dalga geçmeleri güzel ama.

.buradan sezonu güzelce toparlarlarsa çok şaşıracağım, zamanda yolculuk hariç zaten bir çözümü yok, o da gereksiz olacak. şimdiden belli yani. önceki sezon ile arasına verdikleri hikaye sezonun hikayesinden daha ilginç, niye böyle yapıyorlar anlamıyorum.

--- spoiler ---