2 Eylül 2017

my cat from hell s07e04:

Scary Tails

bu acayip sakallı arkadaşı daha önce görmüştüm de henüz hiç yazmamışım. hep yarım yamalak izledim demek. esas cesar millan serisini izler yazarım diyordum ama onu yayınlamayı bırakmışlar, kedigil çakması olan bu arkadaşı koymuşlar. yeni bölümler de gelecek gibi görünüyor. baktığın vakit ilginç bir program. adamın tipine takılmayınca insan makul konuştuğunu fark ediyor. yine de kedi uzmanı nedir arkadaş. eğitimi yok, bağırmak işe yaramaz, kızsan anlamaz. öyle bir canlı işin uzman görüşlü bir program. tabii çok bariz hatalar, tüyolar, hayatı kolaylaştıran bilgiler olabilir. her türlü denk geldiği vakit izlenir bir program. artık denk geldiğim bölümden yazar geçerim.

--- spoiler ---

.kuyruğunu takip eden, kuyruğuna tıslayan bir kedi ve mutfak tezgahı üzerinde onu bunu deviren, evin erkeğini ısıran başka bir kedi sorunları ile geldiler. araya felç olan kediyi de karıştırdılar. normalde kaç olayla geliyorlar bilmiyorum ama iki tam bir yarım olay vardı sanki.

.kuyruğunu takip eden şişko kedinin şişko sahibi, hayatındaki bunalımı kediye yansıtıyormuş. kedinin kuyruğu takip ısırması çok bir şey olmalı ki elli tane test yaptılar sonra da bir ilaç verdiler. fazla uyarılma ile ilgili bir ilaçmış. hayvanı sakinleştirdilerse o da garip ama işe yaramış gibiydi. günde otuz kere yaptığı işi ikiye üçe indirmişler.

.sahibi desen ayrı mal, çalışmıyorum diye  veterinere götürmüyormuş. ülen nasıl bakıyorsun peki geri kalanına? evleri de süper ha. sonra bizim keltoşun önerilerini dinleyerek hayata dahil olmuş. kedi gönüllüsü olup kendini bulmuş sonra da istediği bir işe girmiş. 

.kedi haricinde ne yapıyorsun, devamlı kedinin üstüne düşmekten başka ne yapıyorsun diyor. kadın meditasyon yapıyorum diyor. oturduğu yerde arkasına yaslanmış görüntüyü koyuyorlar. nasıl bir zihniyet? ahir zaman resmen lan bu, bu kadar mı abartılırmış? sanki biz hayvan sevmiyoruz da bunlar seviyor. ha kendi hüsranını yansıtma olayında kedinin psikolojisini fena halde bozmuş. bir sürü test yaptılar, bir şey bulamadılar. bastılar ilacı. bu mudur yani?

.diğer kedinin çok bir sorunu yokmuş. canı sıkılıyormuş. evin erkeğini taciz ediyormuş. adamı. adam da kediden pek şikayetçiymiş. kadınla sorunları falan varmış derken oyuncaklar moyuncaklar oyunlar derken güya sorunu çözdüler. adam ikna olmadı bence. bir de kakasını kumunun önüne yapıyormuş. sindiremeyeceği şeyler yediği zaman böyle olur dedi, yeni kakasını yaptı diye de pek sevindi bitti gitti öyle.

.ara kısımda felçli kedi gösterdiler. felçli kedi için tekerlekli bir şeyler yapmış. ilaç bastıkları kedinin sahibi buna kolaj yapmış, ona biraz ağladı falan, böyle de duygusal anlar yaşadı derken bitti gitti.

--- spoiler ---