30 Ağustos 2017

game of thrones s07e07:

 The Dragon and the Wolf 

--- spoiler ---

.sezonu az bölümle bitirdiler, bölüm süreleri biraz uzundu. sezon finali bölümünde ağır hareketleri ile dikkat çektiler, herkes varacağı yere ağır ağır gidiyordu. eh adamlar uzatmış da giriş kısmındaki mevzuyu pek anlamadım. lekesizler, diğerleri toplaşıp geliyor, jamie ve byron da muhabbetini ediyordu.

.kış geldi, zombiler yiyecek götünüzü falan derken bunları gösteriyorlardı. gelecek görüntüsü gibiydi. sonra işte geçen bölümden zombiyi getirip cersei'ye gösterme meselesine girdiler. muhabbet eder ayak, yavaş yavaş. sunum pek etkiliydi. zombi arada ses etmedi, ülen yoksa o kadar şey boşa mı dedik ya neyse yazarımız pek üzmedi bizi.

.e tamam her şey güzel, cersei kuzeyin kralının tarafsız olması koşulu ile yardım edeceğini söyledi. jon yalan söyleyemedi ve işler karıştı. cersei aslında baştan beri bir şey yapmayacakmış. kuzeyde onlar bunlarla uğarşsın, biz sonra takılırız kafasında. ulan sen manyak mısın? bu savaşa katılmadan nasıl ayakta kalacaksın?

.diyor ki, ölüler gelirse nasıl olsa öleceğiz ya da bir şekilde yaşarız sıkıntı olmaz. yaşayanlar yenerse de güçleri zayıflamış olur, biz onları yeneriz, her şey bize kalır. jamie ben söz verdim diye gitti. öldürtecek mi dedik, öldürtecek gibi yaptı ama öldüremedi. tyrion'dan sonra bu tribi atan ikinci kişiydi ya neyse işte.

.sonuç elde var sıfır, bunlar kendi başlarına ölüler ile savaşacaklar. geriye de işler karman çorman olacak.

.esas bomba jon snow'un aslında targeryan olması imiş. khaleesi ile tam yatağa girdikleri vakit bunu söylüyorlar. geçmişteki tip babası mıydı? onu takip edemedim ama işte durun siz kardeşsiniz muhabbetine getirdiler, aynısı oldu. ha targeryan'larda ensest yaygınmış. bunlar bilmeden yapmış. ziyanı yok, herkes ensest dizide zaten.

.sam ve bron'un muhabbeti de hoştu. üç gözlü kuzgun meselesi geleceği görmüyor muymuş? geçmişten ayrıntıları paylaştılar, iyidi hoştu ama işte türk filmi gibiydi. yapacak bir şey yok.

.esas güzel olay sansa meselesiydi. sansa'yı kötü yapacaklar dedim ama yapmadılar. şaşırtmacalı hali son duruma kadar sakladılar. arya ve sansa'nın arasını bozup iş yapacaktı. kızın aklına girdi gibi gösterdiler. arya'yı yargılıyor gibi hava kattılar. arya geldi karşısına geçti, ne yapacaksan yap ülen dedi. o da iddialar karşısında ne diyorsun serçe parman dedi ve koptuk, arya da öldürüverdi. adam dizleri üzerinde yalvar yakar gitti.

.theon salağının gereksiz kısımları vardı. ablasını kurtarmaya gitti. salak amcası da ölülerden korkup kaçmamış. cersei için demir bankanın ayarladığı 20bin askeri almaya gitmiş, böyle de bir şey işte. bir dahaki sezona ne kadarını hatırlarsak artık.

--- spoiler ---