8 Temmuz 2017

castlevania s01e01:

Witchbottle 

netflix animasyonlara da el atmış. avatar'ı çizenlerin yaptığı işe benzettim. çok iyi çizmişler. oyundan uyarlama bir şeymiş. oyununu bilmiyorum ama bir parça intikam hikayesi gibi. içinde dracula falan var. dört tane bölümü var. ne kadar ilerletiler, 20 dakikadan dört bölümde ne kadarını anlatırlar onu bilemiyorum ama güzel başladı. ne kadar çıkarsa  o kadar izlenir gibi. ilk bölüm itibariyle esas iyileri bile göremedik. iyiler kötüler karışık bir savaş animasyonu gibi olacak. sadece intikam, sadece savaş olmayacağını umuyorum. en azından başlangıç öyleydi ama bölüm sonunda tamamen savaşa geçtik, haydi bakalım da diyebilirler. göreceğiz.

--- spoiler ---

.doktor olmak isteyen bir hanım kızımız, kendiliğinden seyahat eder bir şatoya giriyor. kocaman kapı, içeri giriyor. karşısında dracula. insanları kazığa oturtmuyormuş artık. bilimde çok fena ilerlemiş. kadın bu durumu açıklıyor, insanlığa faydalı olmak için öğrenmek istiyor.

.adam da çok beğeniyor tavırlarını, adam derken dracula tabii. insanlığa bu kadın için tahammül ediyor. normal insan gibi gezmelere çıkıyor. ne diye çıkıyorsa artık, insanlığı anlamak için yavaş yavaş gezmelerdeymiş. tam o sırada karısını (artık karısı oluyor tabii) cadılık suçlamasıyla bağlıyorlar kazığa yakıyorlar.

.kadın, onlar cahil bilmiyorlar. sesimi duyuyorsan onlara bir şey yapma falan diyor ama bizim dracula dinler mi? bir yıl süre veriyor. hepinizi öldüreceğim, gidin buradan diyor. geliyor bir yıl sonra kimse gitmemiş, bir de kutlama yapıyorlar. güzelce hepsini öldürüyor ve böylece savaş başlıyor. ha sadece muhitten insanlığı kazıma meselesinden dünyadan insanlığı kazıma meselesine mi dönecek? ne alaka işte, ateşler ve kargalar aracığılı ile güzelce konuşuyor bizim dracula, adama hak vermemek elde değil.

.arada bir beyaz saçlı tip dracula'yı durdurmaya çalıştı. becerememiş herhalde. onun haricinde özel aileler falan var herhalde. bölümün sonunda ingilterenin kuzeylerinde bir barda keçi muhabbeti ile devam ettiler. büyük yünlü, yaralı yüzlü bir tip bira içiyor, elemanlar konuşuyordu. savaş da kapılarındaydı.

--- spoiler ---