6 Haziran 2017

the leftovers s03e08:

The Book of Nora

--- spoiler ---

.pek zekice olmamış bence, yani benim anladığım kadarıyla zekice olmamış. adamlar çok zekice yapmışsa ben anlayamamışsan şimdi ayıp olmasın. bir inanç meselesine indirgemişler, tamam bu güzel fikir ama ne tarafından anlarsan ya da yersen gibi yapmalarını sevmedim.

.üstelik son bölüm, dizi bitiyor. bir saat on beş dakikalık son bölüm var, adamlar son on beş dakikaya iki dakika laf ile bağlama çektiler, bunu da sevmedim. şimdi lafla yapmaları gerekti çünkü gerçekten olup olmadığı konusunda şüphe uyandırsınlar, esas olan kevin'ın inanmasıdır diyelim. tamam bunu yine deriz ama biz keriz miyiz? olur mu böyle şey? 

.üstelik yine çekim yapabilirlerdi, bu sefer de nora'nın en son nefes için ağzını yukarı çevirdiği sahneden devam ettirebilirlerdi. iki tane gerçek olurdu. belki sadece  yalan söylemiş olurdu, belki başka bir şekilde açıklarlardı.

.şimdi nora'nın anlattığına göre aletten geçmiş gitmiş diğer tarafa, yani kaybolanlar hakkaden radyasyon izinden takip edilip bulunabilrmiş. bir nevi paralel evrene geçmişler. onlar için dünyanın hepsi kaybolmuş. bunlar için yüzde ikisi. nora'nın olduğu yerde kimse yokmuş. çıplak başlayıp giysiler bulduğu ve uzun süre maceradan maceraya koştuğu bu yolculuğa ben şahsen inanmadım.

.neyse gitmiş çocuklarına, uçak neyin olmayınca gidiş uzun sürmüş. beklemiş kapısında. meğer adam başkasıyla evlenmiş. hatta aldattığı kadın da kaybolanlardan olsaymış tam olurmuş. hepsi mutluymuş ve bu orada hayaletmiş. kendini göstermemiş, geri dönmek için aleti yapan adamı bulmaya çalışmış. adamı bulmuş, aleti yapmış ve geri dönmüş. olabilir mi lan? insan gücü yok diye uçak uçamıyor diyoruz, nasıl fiziğin son noktasını yapacaklar? tamam adam aleti tasarlamış olabilir ama sonuçta insan gücünde bitiyor olay.

.neyse hadi yedik gargara yaptık. ne zaman döndün? niye kevin'ı aramadın. güya buna da cevap veriyorlar. son dediklerinde haklıymış ve kendisine inanmazmış. adam inandım dedi ve bitti ama hayatlarını çöpe attılar. oldu mu şimdi bu? kader falan diyemezsin herhalde.

.bölümlerin ortasında nora'nın yaşlanmış halini görmüştük. güvercinlerle takılıyordu. evlillik törenleri için eğitimli güvercinlermiş. notlar yazıp insanlara ulaştırıyorlar diye satıyorlar. geri evlerine dönüp bunu tekrar edip bunlar para kazanıyorlar. durum bundan ibaretmiş.

.artık ne kadar zamandır buralardaysa. nora'nın uzun yaşamının son kısmını görüyoruz. kevin da en son kalbini sökmüştü. adam karının arkasından hayatını heba etmiş. her yıl iki haftada bir tatil yapabiliyormuş. onu da avusturalya'da değerlendiriyormuş. iki hafta elinde fotoğrafı ile nora'yı arıyormuş. ulan bu romantik mi? insanın kalbi sızlamaz mı? üstelik diğer tarafta terapist olacak mal kadın nora'nın yerini falan biliyor. ikisi de hayatını heba etti. belki zamanından önce görüşmemeleri gerekiyodu ama bu kadar da geç olmamalıydı. bu yüzden romantik hikayesini de pek beğenmedim. çarpıcı yapacağız derken bokunu çıkarmışlar. öyle geldi geçti işte. 

.bir de kevin'ın yalan uydurup yeni baştan başlama meselesi tatlı olsa da gereksizdi. final için değil, düz bir bölüm için ancak işe yarar bir fikirdi. adam o kadar hayatını heba edip karıyı buluyor. sonra karşısında bulunca diyor ki ben kevin bilmem ne, sizle şurada tanışmıştık, çok elektirik almıştım. bu gece dansa gelir misiniz? yine adam delirdi mi lan diyoruz ama meğer oyunmuş hepsi. salak eleman, duygusal gözyaşlarına kıyamıyor insan ama yine de yuh artık.

.ha toplamda yine hoş diziydi, izlemeye değerdi. güzel işler yaptılar. iki seozn sonu bir harikaydı. finali aynı harikalıkta yapamadılar. ne yapalım? sonraki sezona dertleri olmayınca kendilerini salmışlardır belki de...

--- spoiler ---