22 Haziran 2017

the handmaid's tale s01e10:

Night 

--- spoiler ---

.iyi güzel sezon finali yaptılar da ne açıklandı şimdi? belirsizlik içinde bitti gitti, standart şu işi yapacaklarına en azından kimlerdir, necilerdir biraz açıklasalardı. şimdi bizim kumandan en üst düzey değil gibi. nick'in işçi bulma kurumundaki abisi daha üst düzey gibi. bölüm sonunda bunun da itiraz ettiği daha üst bir kurumdan onaylı işler olabileceğini göstermiş oldular. hamile kalmış damızlıklarını ellerinden aldılar.

.nick'in çocuğu idi orası belli de sonunda ne oldu? hamile diye dayağı yemedi. sonra başına bir sürü iş gelecekti gelmedi ama sonunda yine bir yerlere gitti. nick bana güven dedi. muhetemelen abisini devreye soktu, bir şeyler yaptı. artık nedir ne değildir bilemiyoruz.

.önceki bölümde kurallara aykırı davranan kumandanın ellerini kestiler. adamlar ışid'in yaptığı gibi kesse daha güzel olurdu. cerrahi müdahale ile el kesmek nedir abicim yav. cidden iğrençti.

.komaya girdiğini düşündüğümüz tek gözlü deli kızı taşlarak öldüreceklerdi ama damızlıklar isyanlara geldi. zaten onun yüzünden de alıp götürmüş olabilirler, ne olduğu belirsiz ama herhalde ilk defa böyle bir şey oluyordur.

.şimdi adamlar götürseler başka muhitteki damızlıklara taşlatsalar sıkıntı olmaz, biraz da insan bünyesini hesaba katsalarmış çok iyimiş. bilerek yapıyorlardır ama işte ters tepti. onun yerine başkalarına götürseler bu kadar tantana olmayacaktı. kızın taşları yavaş atın deyip gülmesi, başındaki pislik leftovers karakterinin de gözlerinin dolması iyidi. güzel çekmişler pek dokunaklıydı.

.paketin içinde ne vardı? mektuplar varmış. yahu iyi de ne işe yarayacak niye bunu ilettiriyorlar ki? bomba neyin olsa, zehir olsa suikast yapsalar daha etkili olmaz mı? zaten sistemi bir avuç adamın etrafında gösteriyorlar. toplandıkları mekanı patlatıverseler kurtulacaklar gibi ama hiç o tarafa gitmiyor işler. hem zaten bunlar başkentte de olmamalı, daha üstleri olmalı ama bu sezon göremedik.

.bir de kanada olayı var, zenci lezbiyen kaçmış gitmiş kanadaya. nasıl arkasına bakmadan kaçtıysa artık bir yerde duraklayıp plakaya baktıktan sonra sevindi. kanadada hemen merkez kurmuşlar, rahatlığına pek şaşırdı. sonra da luke malı geldi buna güzelce sarıldılar, öyle de bir şey yapmak istemişler.

.bir de hannah meselesi vardı. serena denen hatun, hamileliğini tehlikeye atmasın bebeğe iyi baksın diye kendi kızını gösterip kadını tehdit etti. arabadaki bağırışlar ciddi iyidi. nasıl bağırttılarsa artık kadını.

--- spoiler ---