4 Haziran 2017

the 100 s04e13:

Praimfaya 

--- spoiler ---

.dizi nerden nereye geldi, hala iptal edilmeden devam ederse çok acayip başka yerlere gidecek. adamlar bunu yapıyor diye devam edebiliyorlar herhalde. bu sezon en kötü sezonlarıydı bence, gerek müzikleri olsun, gerek kurguları olsun, karakterlerin dönüşleri olsun hepsi bokum gibiydi. üzerine tam sıvamadılar ama o kadar da iyi bitmedi. eh biraz heyecanı yüksek tutalım diye son dakikaya sakladılar her boku, bu da standart aksiyon saçmalığı ama yedik, diyecek söz yok.

.sonraki sezon için insan yine de merak ediyor. şimdi bu mallar çok önceden uzaya mahkum mu göndermiş? helen mahkum uzaylı gemisi nedir arkadaş? nasıl yani? içinden bizimkiler çıkmazsa bu durumda bunca zamandır uzayda nasıl yaşamışlar? kim göndermiş? uzaylı diye başımıza gelmezler herhalde, sonraki sezonu bu anlamda merak ettiriyorlar.

.clarke salağının ölmediğini zaten biliyorduk. karakan aldıydı, ağzı burnu radyasyonlandıktan sonra kendine gelmiş, altı yıl geçmiş, bir tane küçük karakan bulmuş, onla takılmış. ciple birlikte çeşitli noktalardan arkadaşlarına mesaj gönderiyormuş. bir sene geçmiş, dünya normale dönmüş, hadi gelin diyor. tabii 5 senede nasıl dünya normale dönüyor onu da anlamadık ya neyse.

.diğer tarafta sığınakta ne bok olduğu belli değil, üzerine yıkılmış bir sürü şey. ses seda yokmuş bunca zaman nasıl yaşamışlar? onlardan da yamyam çıkarsa şaşırmam. birbirlerini falan yemişlerdir kesin mallar. tek kruyuz diyerek kapattıydı olayları. lider de octavia olduydu.

.bellamy salağı ile son konuşma yaptılar. clarke'a radya kalmadı. sonra bellamy ile clarke konuşmaları. derken ark'ın açılması için uydunun ayarlanması gerekliliği. öncesinde iletişim aygıtlarını bozan bir aksilik, yani baktığın vakit bir saat içinde mekiği ayarlayıp yörüngeye gitmek pek de mümkün olmayan bir şey. becerdiler güya bunu, hem de oksijenleri falan yoktu. son dakika hepsi boğulacakken aleti çalıştırdılar. monty oksijen aleti için ellerini feda etti. sevimsiz it murphy monty'i bırakıp aleti mekana götürdü. dönüp tekrar kurtardılar. her şeylere zaman yetti ama clarke geride kaldı. neden? çünkü o karakan.

.o da çanağı ayarlayacaktı. raven hazır ayarları verdi ama ayarlanmadı. elle ayarlanma önerilir diyor da ülen elle ayarlamayı niye aşağı monte etmezsin ki? iki kol falan olur diye düşündük ama elle ayarlama derken bildiğin çatıdaki çanağı elle ayarlama gibi yaptırdılar ve bunu becerdi. normal çanağı elle ayarlamayazsın arkadaş, bu kadar da seviyeyi düşürmeye gerek yoktu ama yaptılar, sağlık olsun. 

--- spoiler ---