19 Haziran 2017

Orphan Black s05e01:

The Few Who Dare 

--- spoiler ---

.bayağı bayağı gereksiz bir dizi yahu. geçen sezon bitiminden başlattılar ama insan ne olduydu, şimdi ne olacak? yine ne saçmalayacaklar demekten kendini alamıyor.

.olaylar adaya taşındıydı. adada 170 yaşında abimiz var, bu neo evrimcilerin başı kendisi. kitabını yazmış, kendini değiştirmiş, yaşlanmasını yavaşlatmış. adada insan deneyleri yapıyormuş. dna'sı özelleri, özel tedavi gerektiren kanser hastalarını toparlayıp bir şeyler peşindeymiş.

.şimdi rachel salağı anasını öldürüp, sarah'ı yaralayıp başa geçtiydi. gitmiş adamla görüşmüş uysallaşmış mı? diğerlerinin planda yeri var diye ilişmiyor kimseye, iyi güzel de o kadar tantana niye koptu o vakit? adamla baştan görüşeydi?

.olay olsun da işte başka da bir şey yok. kira ve s de kaçırıldıydı. onlar üzerinden de ayrı bir olay ilerleyecek sanki. sarah da yakalandı. hepsini bir yere mi koyacaklar? koydular diyelim ne olacak? önceden yine bir taraflar vardı. savaş neyin oluyordu. kaçan maçan oluyordu. şimdi taraflar karıştı.

.art ve yeni gelen yardımcı dedektif (stargate universe miydi? bir yerden gördüydük ya) alison'u falan yakaladı. helena ve kocasını yakalaması için adam gönderdiler. arbedede helena'nın karnına çomak girdi. kadın hamile zaten ne diye dövüşe girişirsin ki?

.bunlar bir taraftan topluyor, diğer taraftan hepsi aynı şirket çıkıyor. adada bir işler çeviriyorlar. insanlığı falan değiştireceklermiş. iyiler kötüler ne yapıyor ben anlamıyorum işte.

.zaten diziyi baştan itibaren yarım anlayarak izliyoruz ama bir şekilde izletiyorlar herhalde. sadece cosima'nın olayları üzerinden gitseler o bile yeterli olurdu. lezbiyen sevgilisi tedaviyi saklamış, onu kendine batıracak. böyle bir gerginlikle devam ettilerdi. rachel yine geldi salak salak triplerle olaya el attı. öncesinde sarah ile görüşmüşlerdi. kadın benim burada olmam gerek diyor da işte taraflar karman çorman, insan yoruluyor izlerken.

--- spoiler ---