22 Mart 2017

into the badlands s02e01:

Tiger Pushes Mountain

--- spoiler ---

.geçen sezon altı bölümmüş, bu sezon on bölüme çıkmış. bu dizideki renkler, görüntüler kadar iyisi yok sanki. belki ben kişisel olarak beğeniyorum ama her görüntüsü pek tatlı çekilmiş. öyle şelaledir, binadır, şudur budur yapmışlar. yapay aslında ama güzel renklendirmişler, bir şeyler yapmışlar tatlı görünüyor.

.zaten dövüş sahneleri, atlamalar sıçramalar falan harika görünüyor, hepsi bir iyi işte. bu kadar zaman da beklettiler, güzel başladılar ama webdl olmasından mıdır nedir? geçen sezonda ne olduğuna dair pek fazla bir fikrimiz yoktu, son bölümü tekrar okudum kısmen hatırladım ama ne bileyim quinn miydi neydi? geçen sezonun pis baronu hala hayatta kalmış, ona bozuldum. adam ciddi yaralanmıştı, ölmesi gerekiyordu. şimdi sunny'nin bebeğini doğurtmuş öyle takılıyordu.

.madem ölmedi neden işleri oğluna bıraktı? beyin tümörü yok muydu bu adamda hala nasıl hayatta kaldı? sayılı günleri falan vardı ama belki hayal falandır, göreceğiz artık.

.sunny boş beleş şekilde köle olduydu, kölelik zincirlerinde güzel dövüştü ama çabucak kaçamadı. çabucak kaçsa da olurdu yani ama ne bileyim uzatmak istemişler. bunu köle olarak madende çalıştıran esas tip komik, yanında birlikte zincirlendiği tip de komik. ingiliz komedici bir tipti sanki o. elemanı iki dakikada sattı.

.şimdi kırpıcı olduklarını öğrendiyse neden bir şey yapmadı. zaten ilk karşılaşmadaki dövüşten sonra fark etmemiş miydi? garip yani o kısımlar pek üzerinde durmadılar.

.dul'un olayları nedir? zehirlenmiş miydi neydi? ondan kurtulmuş, egemenliğini genişletmiş, insanları özgürleştirmeye çalışıyor. bizimkilerin sahalarına giriş yapıyor. sadece mesaj vermek için adam kesiyor ama tatmin olmuyor. kafaları yemiş gibiler.

.dul'un kızı, mk ile takılıyorlardı. naif bir tip gibiydi ama şimdi ciddi katil olmuş. anasının yanında bu da psikopata bağlamış.

.mk salağını da paketlemişlerdi, manastıra götürmüşler. özel çocukları eğitiyorlar gibi bir yer, hepsi kara gözlü herhalde. başındaki üstatları kara gözlü oldukları vakit bile bunları durduruyor. almaya gelenlerden biri miydi bilmiyorum ama ellerinden sarı ışıkla bunları beceriyor ama bildiğin kemiğini kırmış, kadın onu da iyileştirdi, mübarek sarı ışığı her derde çare, mk salağı da böyle bir tip olursa dünyalara meydan okuyabilir. on bölüme ne yapacaklar? göreceğiz. bir miktar yavaş başladı denebilir. geçen sezon daha hızlıydı.

--- spoiler ---