16 Şubat 2017

grimm s06e06:

Breakfast in Bed 

--- spoiler ---

.yine saçma sapan dolgu bölümüyle devam ettiler. esas olaylar güya arkada akıyor ama ne akla hizmetse herkes birbirini bekliyor. yüzbaşı ile grimm kardeş kardeş geçiniyor mu şimdi? ne oldu da kara pençeden hemen vazgeçti? yetmiyormuş gibi meisner da dadanmayı bıraktı. yetmedi önce sean'ın hayatını kurtardı. baktığın zaman madem öyle niye bu kadar karıştırdınız diyorum.

.bu kadar basit çözülmemeliydi. taraflar bu kadar kolay değiştirilmemeliydi. kara pençe dediler dediler, bir şey olmadı. şimdi sopaya gitti mesele. onun gizemi ile devam ettiriyorlar. gelecek bir olay hakkında takvim imiş. neyin kehaneti? 

.yedi grimm, yedi takım yıldız, böyle gittiler sonra iki kişi üzerine düşüp bilmem kaç yüz yıllık gizemi çözdü. zaten bilgisayar kullandıklarına da inanmıyorum. öyle salak saçma bir şey oluyor. az daha inandırıcı yapsalar iyidi.

.yan konuda karabasan vari bir wesen kaleme aldılar. uykusuz bir canavar, insanların uykularından besleniyor. melatonin falan filan diyerek monroe'yu yem olarak kullandılar. oturan yaşlı adamdan hep şüphelendik ama adam bölüm sonunda kırmızı kertenkele kafasıyla güldü gibi oldu.

.esas yaratık otellerin sahibi kadınmış. özel bölümler ayarlamışlar. kalanların odasına girip geceleri uykularından besleniyormuş. fazla beslendiği vakit insanı delirteceğini bile bile niye bunu yapıyor peki? sıradan insanlardan beslensen ya, saçmalık işte.

.neyse adamın teki delirip yardım etmeye çalışan birini öldürdükten sonra olay bizim polislerin gündemine geldi, dakkasına çözdüler, alpe midir nedir? onu bulduktan sonra da öldürmeyeceklerdi. neden ki? dünyanın en tehlikeli wesen'i işte öldür gitsin. kadın nick'in üzerine hamle yaptı. kafasını masaya çarptı ve öldü. bu da şaka gibi oldu.

.adalind'i görmedik. juliette ile yakınlaşmalar hafiften devam ediyor gibi. o da gereksiz bir hikaye olacak ama bakalım ne olacak? zaten başında juliette'nin eve oluşu çok hızlıydı. adalind'e aşk meselesi de çok hızlıydı. senaristler biraz sabırsız bunların.

--- spoiler ---