24 Şubat 2017

Bates Motel s05e01:

Dark Paradise

--- spoiler ---

.norma'nın nasıl öldüğünü bile unutmuştum. baktım geriye doğru okudum biraz, norman intihar ettiydi ya da birlikte mi intihar ettilerdi? yoksa anasının haberi olmadan hep birlite intihara kalkıştıydı, sonra kendisi kurtulup anası öldüydü herhalde. ne bileyim hala insan inanamıyor. kadın sadece hayali karakter olarak var.

.sahneleri güzel yapmışlar ama... annesini gördüğü sandığı sahnelerde ev derli toplu, masa donatılmış, her şey tastamam. kamera dönüyor, karanlık her yer dağınık ve pis. pislik içersinde yaşıyor ama kendi halinde idare ediyor demek.

.şimdi bu eleman bilinç kayıplarından menun değil, annesinin öldüğünü biliyor ama karşısında hayalini görüyor. kafası nasıl alıyor bunları? kafayı yediğini anlayamıyor mu? adamın tekini öldürmüş, kimliğini almış, hala hatırlamıyor. onu hatırlatıyorlar. şimdi anasının öldüğünü biliyor ama dışarda olmasına müsaade etmiyor, evin içinde bunu öldürmeye gelen adamı öldürdüğünü anlayamıyor mu?

.kendisinin öldürdüğünü anlamıştı sanki ama iyice hayallere gömülmüş gibi, kafası nerelerde ben anlayamadım. bir bakıyorsun iyi gibi, sonra pat diye hatlar karışıyor. annesine benzeyen, sarı saçlı, benzer kıyafetli ama evli bir kadına yaklaştırdılar. nalburmuş kendisi, boya yapacakmış otele, ne şimdi bu dedim ama iyice piskopatlık baktığın vakit.

.şerif desen hapse düşmüş, iki senesi varmış çıkmak için. norman'a kiralık katil yolluyormuş. adam silahla kapıda bunu tehdit ediyor ama elinde falçata ile silah doğrultan adama yetişip nasıl öldürüyor? bunu anlamak zor.

.dylan ile emma çocuk yapmış, sonsuza kadar mutlu yaşasınlar. hala olaylardan haberleri yok, haberleri olduğu vakit zaten boka saracaklar. salak babası çıktı geldi, emma para için çok teşekkür etti ama gitmelisin dedi. aslında olabilecek en iyi şekilde anlattı ama yine de tekin biri değil, istemese de zararı dokunuyor. zaten muhtemelen norman'a gidecek ve ortalığın karışmasına sebep olacak.

.bundan başka sönük başladı, motele yeni bir tip geldi, walking dead'de gördüğümüz tip kadın getiriyor otele, norman öyle bir otel değiliz dedi ama ücreti şişirerek işi halletti gibi, yakın odayı da verdi ki dikizlesin, artık öyle bir sapık yani.

--- spoiler ---