24 Şubat 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e15:

Self Control

--- spoiler ---

.adamlar nisana kadar yoklarmış, sezon arası bölümü olarak da level atlatmışlar. acayip çorba oldu, acayip karamsar oldu ama harika da oluyor bir yandan. daisy'nin direktör ile dövüş sahnesi tek kelimeyle epik idi.

.sonuçta vardıkları yer, bitiş noktası da çok iyidi. matrix içine girdik. her biri pek mutlu, darkhold amblemi falan var. ne bileyim pek tatlı olmuş ama içeri daisy ve simmons girdi. şimdi beyinleri taranmadan nasıl girdiler içeri? tarandılar mı? içerde hayatları olmaması gerekirdi ama bilemiyorum artık nasıl yapacaklar onu göreceğiz, sanki jemma'yı ölmüş gibi gösterdiler ama diasy banyo yaparak kalktı. yatağında da erkek arkadaşı var. lincoln zannettik ama ward imiş, onu da geçici olarak geri getirmiş oldular böylece.

.fitz'in robot olması meselesi de bir harikaydı. eleman robot olmadığına dair bileğini kesti, göz yaşlarına boğuldu ama robotmuş. yakından görmek için geldiği vakit jemma'ya bıçağı sapladı. beynine patlattı ama jemma halletti onu. 

.sonra daisy gitmemesi gereken bir yere gitti, kendi robotlarını gördü. bir sürü yapmışlar ondan, ne alakaysa daisy ordusu salacaklardı başlarına ama oraya gelene kadar may halletti olayı.

.tabii daisy ilk mack'i yamulttuğu zaman niye öldürmedi? kolundaki koruyucusu nerdeydi? hepsini parçalara ayırabilirdi, onun yerine böyle iki kurşun yiyerek ilerletelim demişler. ilkin bu kızın gücü süperdi, şimdi sadece aduket atıyor, hala bu noktada ama ne bileyim insan üzülüyor. daha iyisi olabilirdi. dövüş sanatlarında kendini geliştirmesi güzel tabii ona lafımız yok.

.may'in finali kopyasına bile yakışır derecedeydi. gerçek hisler, ölüm korkusu ve tabii coulson'un gerçek olmadığını bilmesi... daisy ve jemma ile karşılaşınca bomba üzerinde biraz korkutmuştu ama esas planı onları kurtarmak, üssü yok etmek imiş. dört tane android ile üsleri ele geçirildi. bomba ile havaya uçurdular, bir uçak ile kaçtılar. diğerlerinin de hayatlarından endişe ediyoruz. çok feci darbe aldılar.

.tabii hepsini aida yaptı, şimdi radcliffe'i falan da harcadılar. framework'ü korumak için bunu yaptı. adamın bileklerini kesip içeri aktardı. komikti ama bir bakıma makinelerin yükselişi, bir bakıma terminatör işte. yapmayacaktın, oh oldu iyi oldu.

.sonra da rus eleman (shameless tipi artık neyse kendisi her tarafta var) beyin olarak robot kopyalarını yönetiyor. beyni dokunulmamış olarak kaldı ama adama vücut verdiler. daisy beynini dağıtmak yerine vücudunu dağıtınca böyle oldu. ne kadarı hasar gördüydü bilmiyorum ama aida yine kesti biçti, psikopat karı oldu tamamen. darkhold'u sen robota okutursan böyle olur işte, insana okutsan yine hallediyordun. bu nedir? ne oldu şimdi?

--- spoiler ---