21 Aralık 2016

the man in the high castle s02e01:

The Tiger's Cave 

--- spoiler ---

.en azından bir şeyler oldu. sezonu bu seviyede tutarlar mı bilmiyorum ama geçen sezon kesin devamını izlemem derken, bu sezona başlamış olduk. bir miktar merak, bir miktar başka izleyecek pek bir dizinin olmaması. arada bir bölüm izlenebilir sanki. en azından geçen sezon gibi ıkına sıkıla ilerlemeyecek gibi geldi.

.gizemler biraz olsun çözülünce onun üzerinden giderler diye umuyorum. karakterlerin dramları zaten bir yere kadar, daha da bayamazlar.

.yüksek şatodaki abimizi gördük, sinirli bir tipmiş. sen de benim gördüğüm kadarını görsen sinirlenirdin diyor. filmler alternatif evrenlermiş. hepsi mümkünmüş, o yüzden filmlerden yola çıkarak kötü bir geleceği engellemeye çalışıyorlar.

.tabii şimdi hitleri geri almak gibi bir şey yok, komple yaşadıkları dünyanın yalan olması gibi de bir şey yok. en azından öyle anlatmadılar. sadece mevcut dünya içersinde çeşitli filmler ortada duruyor, onlara göre gelecek şekillendirmeye çalışıyorlar. bu durumda filmleri kim çekiyor? onu da açıklamadılar. soru sormasına izin vermeyince böyle oldu tabii.

.her neyse ticaret bakanımız da alternatif evrene ilk kez geçmiş. meditasyon sonrası olayı yardımcısına öyle anlatıyordu. onun geçtiği evren tam olarak olması gereken evren, günümüz dünyası gibi bir şey. amerikalılar amerikayı yönetiyor ve insanlar mutlu hehe.

.frank salağı ve antikacı abimiz de salak salak işler peşinde. kazıkladıkları japona yine gittiler. avukatlık ile ilgisini çekmeye çalıştı ama sahte antika yaparak ilgisini çekecek gibi. sen benim arkadaşı kurtar ben sana antika yapayım diyecek diye düşünüyorum. japonlar yanlış adamı yakaladık niye desin ki? frank ölse ne iyi olacak.

.tabii esas kız ölsün diye de dua ettik ama bir türlü ölmedi. yüksek şatodaki adam öldürmeyin demiş, yardımcıları öldürecekti. ellerinden kaçtı. boş yere ölenler oldu.

.joe salağı kızı öldü zannediyor. gemisindeki elemanlarla para anlaşması yaptı ama general abimiz hepsini öldürdü. filmi alıp hitlere götürdü. hitler de yüksek şatodaki adamı bulmalısın dedi ve geri yolladı. hitler de olaylardan memnun değil ama filmleri toplayarak kim ne yapabilecek onu anlamıyorum. olaylar bunun üzerinden ilerleyecek gibi görünüyor. bakalım artık. yavaş yavaş...

--- spoiler ---