22 Aralık 2016

the exorcist s01e01:

Chapter One: And Let My Cry Come Unto Thee 

beklediğimden güzelmiş. giriş bölümünün sonundaki müzik de exorcist'in orjinal versiyonundan mı tanıdıkmış? diğer yandan da çok tanıdık geldi nerdeyse barış manço dönence diyecektim de uzun versiyonu daha da bir garipmiş. bundan istifade çeşitli versiyonlarını da dinledim güzelce. dizinin havası ve akışı da iyimiş. hatta outcast'den daha iyi gibi. en azından ilk bölüm çok daha hızlıydı. devamı nasıl olur bilmiyorum ama işte kötülük, şeytan, aile, saf peder ve tecrübeli peder şeklinde bir karakter cümbüşü yaratmışlar. dialoglar da güzel olursa tadından yenmez gibi görünüyor. gerginliği, havası zaten süperdi. insan içine bir şey oturuyor hissiyatı yaratmışlar. çekimlerle desteklemişler. ellerine sağlık.

--- spoiler --- 

.uzman şeytan çıkarıcı pederimizin tipi de iyidi. şak diye silah çıkarıyor abimiz. bir tane veledi 18 ay önce kurtarmaya çalışmış. tüm şeytani beceriler karşısında işte standart kutsal su, incilden ayetler ve bağırış çağırış. sonunda veledin boynunu kırıp olayı bitirmiş. çocuğu kurtaramamış.

.bizim naif peder de rüyasında bunu görüyor. tanrının onunla konuşması olarak görüyor bunu. mevcut hikayede bundan yardım isteyen bir aile var. depresyonda bir kızcağız, bir de pek sosyal kızcağız var.

.tavan arası sahnesi çok iyidi. depresyondaki kız olarak gösterdiler. karanlıkta toz zerreleri ile şeytani takılıyor gibiydi ama yüze gülen manyak çıktı. fareyi öldürdü, eller kollar gitmiş. yüz desen yamuluyor. şak diye normale dönüyor. anasına çaktırmıyorlar ve şeytanla mücadele başlıyor.

.bu arada pederin güzel vaazları ile başlamışlardı. kafası gidip abimizin verdiği adreste marcus abimizi bulmadan önce gözlüklü (gözü dönük de diyebiliriz) tipin tanrının senin için planı nedir tarzında konuşmaları iyidi. marcus abimiz de tanrının yolları gizemli değildir, bunu yapan başka güçler var senle oynuyorlar dedi.

.tabii döndü yine yardıma koştu ama eğer işleri toparlayan hepsi şeytansa o güzel. bu kadar güçlü şeytan var. tanrının işi de iki kıçı kırık pedere kalıyor. silahlar zaten belli. kutsal su, haç maç, biraz dengesizlik var ama enterasan işte. havası mühim, inanma olayları tatlı. bir de dialogları güzel yaparlarsa tam olacak.

.bütün cemaat karakter olarak gelir mi? yoksa aile ile mi sınırlı kalır meseleler? bütün kasabada bir yamukluk var gibi gösteriyorlardı aslında. bakalım hikayenin sınırları ne olacak? vatikana kadar da gidebilir. 

--- spoiler ---