3 Aralık 2016

shameless s01e08:

It's Time to Kill the Turtle

--- spoiler ---

.diğerlerine göre daha iyi bölümdü aslında, daha akıcıydı ama sonunu pek anlamadım. frank'i sarhoş mu istiyorlar yani? böyle mi kabul etmişler? hayatları böyle mi daha kolaymış? 3bin dolar için gerek yok muydu peki? ha para kendilerine gelmese bile içki parası en azından oradan karşılanırdı.

.böyle düşünmüyorlar tabii hepsi anı yaşıyor, baktılar evi yıkacak artık müdahale etme vakti diye adamın ağzına içki döktüler. hemen döktükten sonra sistemine mi girdi ne oldu? şak diye kırmızı ışık yandı. nasıl bir bilimsel araştırma, ne oluyor falan oralara hiç girmedik.

.alkol koması gibi bir şeylere girip ortada yığılan frank'in iki gün bilinçsiz yatağından kalkışı iyidi aslında. acayip acayip laflar edildi. bunların hepsi mi gay diye insan düşünüyor.

.esas kızımızın sevgilisine mesajlar geldi, kuşku oluşturdular da kim idi o öptüğü? bir de böyle bir hikaye mi sokacaklar? onu anlamadık. elemanın karışık ama zengin bir ailesi varmış, uzaktan böyle anlaşıldı. detayları dolduracaklar gibi.

.komşular evlatlık edindi, dindar bir kızcağızmış. çocuğu varmış. 13 yaşında çocuk meselesini dindarlara gönderme gibi yapmış olmalılar. zenci komşumuz ilkin çocuktan faydalandı, bir sürü iş yaptırdı ama barmen eleman buna karşı çıktı. herhalde bu dizideki en iyi karakter o muymuş? birden şaşırttılar.

.lip'in profesörle görüşmesi de iyidi aslında ama neye fayda edecek? eleman uzak duruyor böyle şeylere. kafayı yararlı işlere kullansa ya da en azından paraya para demese de şunlar bir sıkıntı çekmese. fiona'nın bahşiş sonrası ağlaması pek dokunaklıydı.

.gayler cephesinde saçmalamaya devam ediyorlar. bir de gay aşk üçgeni çıkardılar başımıza. bu mal kızıl oğlan neden kirli paslı elemanla yatıp duruyor? müslüman abimizi neden aldatıyor? beklentisi ne? diğer eleman zaten alakasız bir tip idi yani. gay üçlüsü üzerine böyle muhabbet de ettirdikleri için güzel allahım hepsini helak etsin.

--- spoiler ---