7 Eylül 2016

dark matter s02e07:

She's One of Them Now

--- spoiler ---

.bunların uzay kapışma sahneleri çok fena. adamlar utanmıyor da yapmaya. bari doğru düzgün bir oyundan kopyala yapıştır yapsınlar. bu nedir len? kalkanlar açılmış da birden ışık hızına çıkmışlar da...

.neyse ki ışıktan hızlı gitme meselesinde bir şeyler yapacak gibiler. zaten ışıktan hızlı gidiyorlarmış da şimdi buldukları kart ile aynı anda başka yerde olacaklarmış. paralel evrenlere bağlarlar gibi geliyor bana ama bakalım ne olacak. bölüm sonunda pat diye yok oldular, kapatamadılar. uçtular gittiler bir yerlere.

.stargate atlantis'in komik, bilimsel tipi de bir hayli görüldü. adamın kendisi, telaşlı hali hep gülümsetiyor. stargate'de bilimsel bir tipti. bu dizide biraz yavşak, adam satan, dolandırıcı bir tip.

.mevcut uzay gemilerinin ftl'sine bu kartı takınca anında adeta ışınlanıyormuş. bu da biraz abartı. adamlar hala ateşli silah kullanıyor ama ışık hızı konusunda adamlar fazla aşmış.

.ışınlanma konusuda yok aslında klon gönderiyorlar. görev niyetine böyle bir şey yapalım demişler. beş numaralı veledi bunun için kullandılar. bilgisayar programlarından çok anlıyormuş da gösteri yapıyormuş. komik desen değil, inanmadık da zaten.

.bir de doktor karakterini bok yoluna öldürdüler. güya yeni ekip arkdaşları gelmişti. birini salladılar. diğeri öldü. bir tek zenci kadın kaldı. onun da başında kahin belası var. zaten gemiden ayrılmışlardı, sanki ekip yine eski haline geldi.

--- spoiler ---