28 Haziran 2016

preacher s01e05:

South Will Rise Again

--- spoiler ---

.durağan bir bölüm oldu, merakları yine sona bıraktılar. dizinin karakterinin dramlarına çok daldılar. yüzünü patlatmış elemanın dramı falan bana çok geliyor. tamam ilginç olmuş, tamam makyaj falan da ilginç ama nedir yani? dramı nedir?

.hem vaiz'in ortalık yerde çocuğunun komaya girmesine sebep olmuş adamı affetmesini sağlamasının sebebi nedir? tanrıdan bir lütuf gibi görüyordu ama öyle değilmiş. zaten yan etkisi çıkmasa şaşardım. gözlüklü eleman sonunda çıldırdı. tanrıya hizmetten sapmamış olabilir ama işte kafaları nasıl çalışıyorsa o şekil işliyor. aldığı telkinin faydası bir yere kadar oluyor.

.mazoşist ve sadist çiftin hikayesi de çok uzadı. adam bana ağzıma silah sokturttu diye ağlaması komik sayılır ama nedir yani? bu kadar uzatmalarının manası nedir? vaiz'in gücü var diyor iyi güzel de kime ne? kim ne der bu işe? gereksiz uzatıyorlar bunların hikayesini.

.vampir eleman ve azılı hatun meselesi de istenilen istikamette değildi. vampir olduğunu neden vaiz'e söylemedi? hadi söylemedi niye onunla düzüşüyorsun lan? kötü kız olduğunu ispat etmek için mi? yoksa vaiz'den umudu kestin diye mi? çok gereksiz oldu böyle. hadi eskisidir, şudur budur ama bir yere kadar. eskiden ne olduğu? carlos denen adamın ne yapıp da bunların hayatlarını değiştirdiğinin toplam hikayede ne faydası olabilir ki? adama tanrısal bir güç gelmiş. olaylar bu eksene oturmalıydı.

.bütün bölüm çalan telefonu beklediler. bu kadar zormuş demek. izinsiz falan gelmişler eyvallah da ne yani? esas hikaye bu cennetten gelen adamların idi. son beş dakika geldiler vaiz ile konuştular. tanrı değil bu güç dediler, şaşırdı bizim eleman. nedir peki? sonraki bölüme kaldı. kullanmaması gerektiğini söylemişler de tabii cass hiçbirini aktarmadı. kısmen bir şeyler anlatmaya çalışıyordu, dinlemedi ve ilerlemesi gereken hikaye hala ilerlemedi.

.normal şartlar altında tanrı adamı, tanrıdan olmayan bir gücü almaya gelen cennetten gelmiş görevlilere ne demesi gerekir? alın abi! nasıl bunun tersini yapacaklar peki? yapamazlarsa sıçtılar.

.hikaye yine eski zamanlarda başladı. o eski hikayenin de nereye bağlanacağı belli değil. günümüze ne gibi bir etkisi olmuş olabilir? çocuğunu kurtarmak için uzağa giden öldürme konusunda uzman ve çok asi bir baba, yolda rastladığı aileyi kurtarmak için geri dönmesi. ailenin kötü çıkması. barda kavgaya tutuşması yüzünden önce dayak yemesi ve sonra atını öldürmeleri. eve yürüyerek dönmesi. ilaç mıdır nedir? onu ulaştıramadan, karısının ve çocuğunun ölmesi. silahlara sarılması ve bitiş. dizi içinde dizi gibi. nereye bağlayacaklar acaba?

--- spoiler ---