21 Haziran 2016

preacher s01e02:

See 

--- spoiler ---

.bir miktar aksiyon dozu düştü, dram dozu arttı. gizemler falan zaten ölçüsüz devam ediyor. kimin ne olduğu belli değil. kimin ne gücü olduğu da hiç belli değil. vaiz gücünden şüphe etti ve komadaki kız üzerinde denedi. gözlerini aç dedi ve bölüm orada bitti.

.bir de pedofili tip vardı. gitti ona, kızı unut dedi ve unuttu. adamın gücü bu mu tam olarak? peşindekileri bu güçle haklayamaz gibi ama neyse ki vampir arkadaşı var. vampir tip de muhabbetleri misfits'e benziyor arada. dialogları kendi mi yazıyor ne yapıyor anlamadım.

.esas garibi vampirin peşindeki tipler dinci bir akımmış. vaizin içindekini şarkı ile çıkarmaya çalıştılar. böyle bir müzik kutusu ve üstüne adamın şarkı söyleyişi. çok iyi olacaktı ama adam o kadar içli söyleyemedi. düşüncesi güzel ama sonra elektrikli testere ile kesmeye geçtiler. vampir eleman gitti sandık, pat geldi. güzel kavga sahneleri, yine kan gövdeyi götürüyor falan derken hepsini güzelce kesti biçti ama hop bir de o ne, bölüm sonunda iki tip sapasağlam şerifin karşısına geldi.

.karşıdakiler de pek güçlü ama ne için savaşıyorlar? ne olacak? bu yaramazlık yapan kadının derdi ne? vaizi neye çağırıyor? hiçbiri belli değil.

.yetmezmiş gibi 1881'de kızılderililer zamanlarında kızı komada olan bir babanın yolculuğunu falan gösterdiler. nereyle birleşti, ne alakaydı ben anlamadım ama bakalım artık.

.dialoglar arası acayiplikler devam ediyor. ağzına pompalı tüfek dayamış ağzı büzüşmüş elemanın dramı var. devamlı bir affedilme ve değişme meselesi vardı. orada göndermeler geldi.

.kızı komada olan, muhtemelen attan düşüp beyninin yarısını kopartmış kızın anası da pek inançlı bir tip değil. vaize tribini attı gitti. eleman mucize peşinde, kendisinde bir değişiklik olduğunu bilmiyor mu? itere bile seslenince onu dinliyorlar.

.gizemin bokunu çıkarmadan, aksiyonun dozunu fazla düşürmeden bu güzel çekimlerle devam etsinler diyoruz. dizinin havası falan da pek tatlı.

--- spoiler ---