15 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e24:

Oshimai 

--- spoiler ---

.bu japonlar finalleri yapamıyorlar yahu. anime değişik başladı. değişik devam etti ama bitiş yine mutlu son oldu. bunu da papaz kaçtıya benzettiler. eksik kart olmazsa kimsenin kaybetmesi gerekmez dediler. iyi de bu kadar basit mi? 

.şimdi takano kaybetti, hinamizawa sendromuna kapıldı. tomitake geldi aldı. kafasına kurşun sıksın diye bir mermi vermişti. onu bizim ekibe doğrulttu. mion öne atladı, sonra hanyu geldi. tanrı olarak günahlarını affediyorum, al beni öldür falan dedi. ateş etti ama vuramadı.

.nasıl vuramadı? vuraydı daha iyidi olurdu sanki. ne bileyim vuramamasını tanrısal bir şeylerle açıklasalar daha iyi olabilirdi. şimdi ıskaladı ve kimse ölmedi. biri bari öleydi iyi olurdu be. ne bileyim mutlu sonlara ayar oluyorum.

.son kısımdaki rika'nın büyümüş versiyonunu da anlamadım. işte yine kafa karıştıralım demişler herhalde. rika o tarihi geçince büyümüş, büyüdüğü vakit de geriye dönme gücü artmış. takano'nun geçmişini değiştirmiş gibi bir şey olmuş. eh böyle olduysa, mutlu bir aile içinde anası ve babasıyla yaşadıysa zaten kimse köyü tehdit etmeyecek. animenin tüm olayları boş olacak demektir. inşallah böyle düşünmemişlerdir. seriyi bir şekilde devam ettirmişler ama esas hikayesi bundan ibaret gibi, bize yetti yani. fazlası fazla gelir.

.en beğendiğim tip akasaka idi, polis amcamız da iyidi ama en son dönüp helikopterle bizimkileri kurtarmaları pek tatlıydı. zaten kötülerin başı savaşı kaybettiğini bildi, ekibini geri yolladı ama yine de silahının namlusunun ucunda bizim ekip vardı. şak diye geldi akasaka. rikanı koşması, atlaması da iyidi.

.gün geçtikten sonra rika ve hanyu'nun uyanışı da tatlıydı. bu kadar olaydan sonra hepsi mutlu mesut yaşamış oldular. satoshi'den haber yoktu ama kurum araştırmaya devam ediyordu. kötü olduğunu düşünmüyoruz.

.şimdi son bölümü bağlamalarına bakınca, tüm savaşı araba ile barikatı aşmalarına bağlamış oldular. uzaktan shion'un koruması füzeyi atacak adamı vurdu ve akasaka ve tomitake kasabadan çıktı, banken dedikleri esas birliği devreye soktu ve esas kötüler kaybetti. yani bu kadar alengir hikaye yap, bu şekilde kötüler yenilsin. olacak iş mi?

.ha'bi'de bu hinamizawa sendromuna nasıl takano yakalandı? sadece yerel halk için değil miydi? kim buna bulaştırdı? onu falan hiç açıklamadılar.

--- spoiler ---