31 Aralık 2015

jessica jones s01e08:

AKA WWJD?

--- spoiler ---

.şimdiye kadarki en iyi bölümü oldu ama gidişatı yine beğenmedim. neden kilgrave'i öldürmüyor bu arkadaş? neden ama? böyle bir güce sahip birini nasıl hayatta tutarsın? çocukluğunu falan görsen ne olur ki? üstelik bir tek jessica için böyle durulduydu. şimdi ona da güvenmeyecek artık, nasıl durduracaklar? 

.neyse geçen bölümden itibaren olaylar devam etti. jessica için evi dizayn etmiş, onu gösterdi. iki tane hizmetçi ve güvenlik vardı. jessica kayıt altına almak için telefon saklayarak gelmiş, süper zeka tabii kilgrave aldı telefonunu.

.uslanmaz aşık kilgrave'in komik lafları iyidi. kendi haline acındırmaya çalıştı. çocukken üzerinde deneyler falan yapmışlar. anne babası falan da kötüymüş ama jessica yemedi bunları.

.birlikte kahramanlık yaptılar. tereyağından kıl çeker gibi bir rehine vakasını hallettiler. muhabbetler yine iyidi. dizinin bu yöne gitmesini isterdim aslında ama ne bileyim pek gerçekçi olmazdı herhalde. psikopat bir arkadaşın sadece jessica için iyi olması pek mantıklı olmazdı.

.tabii her şeye bir lafı var, kendini kötü kabul etmiyor. kötü çocukluğuna bağlıyor, elini kana bulamamış falan. hani belki bir miktar ümit var da kurtulabilir denebilir miydi?

.onun yerine yemek alıp geldi, yemekte uyuşturucu ilaçtan şüphelenen kilgrave'in tabağından aldı ama diğerlerini bayıltmış. herhalde her ihtimale karşı onlara bir şey olmasın diye ve dikkat dağıtsın diye olabilir. neyse beklenmedik oldu ve o ara kilgrave'i tekrar uyuşturdu.

.ha her girişte niye üstünü aramadı? ne ara bu kadar güvendi bu karıya? üstelik adam destekli çalışıyor. bir durum olursa arkada bir plan olacağını niye düşünemedi? tekrar nerdeyse aynı mesele oldu. komşusuna bombayı bırakmış, kadın kendini patlattı. sarışın polis de yamuldu bir miktar ama öldürmezler herhalde.

.bir miktar hareket geldi ama aynı yöne dönecek olması hoş olmadı, bakalım kilgrave'i paketleyebilecekler mi bu sefer?

--- spoiler ---