28 Aralık 2015

jessica jones s01e06:

AKA You're a Winner!

--- spoiler ---

.aksiyon arttı biraz ama işte o kadar arttı. bizim kırılmaz abimizin hikayesine geldiler. kilgrave zaten manyak manyak devam ediyor. hapisteki kız da düşük yapmak için türlü işlere kalkışmış. o kadar manyaklık yapacağına rica etseydin jessica ablandan. lezbiyen avukat hanım da öyle takılıyor aralarında.

.zenci çamyarması abimiz bana o ellerle nasıl dokundun dedi. adam haklı da ne bileyim bir iki damla da dökeydi gözyaşı o zaman daha iyi olurdu sanki. şimdi öyle sinirden otobüs yumrukladı gitti. az daha otobüs şöförünü de öldürüyordu. adam sarhoş şekilde kaza yapmış, çarptığı da zaten kadının cesedi imiş. kilgrave de ortamdan etkilenmiş anlaşılan, kadından kurtul derken bunu öngörememiş demek.

.şimdi esas hikaye nedir hala karışık. kadını bir flash belleği almak için ikna etmiş, sonra da jessica'ya öldürtmüş. e şimdi ne oldu? jessica bunları biliyorsa neden kullanmıyor? ne yapmaya çalışıyor? bağımlı tip ile konuşmalar, kilgrave mağdurları grubu falan derken aslında hiçbir şey olmuyor.

.adam diğer tarafta poker masasında milleti ikna ediyor. bir masada milyon dolar kazanıyor. kimse kontrol etmiyor mu lan bu oyunları? bunların nasıl arkasında iz kalmıyor da bir evi ikna etmeden iki kat para vererek falan satın alıyor. var mı böyle bir mantık? ben anlamadım açıkçası.

.ama adam sağlam takmış jessica'ya, nesini beğendiyse kurbağa suratlı, kurbağa suratlıyı beğenmiş olabilir ama şimdi çok da şey etmeyelim.

.köpek sahnesi iyidi ama devamlı görsek daha iyidi. adamın üstü bile yırtılmadan iki tane rottweiler'ı nasıl sakinleştirdi anlamadık. neyse ki ben köpekler zarar vermem diyerek kalbimizi çaldı.

--- spoiler ---