1 Temmuz 2015

sense8 s01e10:

What Is Human?

--- spoiler ---

.adamlar abarttı, güzel bölüm oldu aslında ama sonunda sekiz-dokuz tane doğum göstermelerine gerek var mıydı? doğumun kendisi pek güzel bir olay mı sanki? resmen doğanın hatası gibi, insan beyni büyüdü diye anasından çıkışı ızdırap dolu. hani diğer memelilerde de zor ama insanınki bir başka. bunu gözyaşları eşliğinde sekizi de gördü. kendi doğumlarına duyumsallaştılar hehe. riley'in başından bir kaza geçmiş ama neyin kazası? bebeği o zaman mı kaybetmiş? bebek kimin? bunlar cevapsız kaldı. babasının konserinde ağzı burnu kan içinde yığıldı kaldı, bölüm de orada bitti.

.asıl güzel yerlerinden biri adamların bilim kurgu altyapısı güzel döşemeleri konusundaki verdikleri ümitti. bir kere böyle olayları çılgın bilim insanına götürmemiş olmaları iyi geldi. mutlaka çılgın bir bilim insanı, beyaz saçlı kötümüzün planları falan var ama bu duyumsal arkadaşların hali aslında gerçek insanlık imiş. dnalarındaki ufak bir değişiklik yüzünden her şey ile bağlantılı ilk insanlar imiş daha sonradan diğerleri ile bağlantısını kaybederek en baskın tür olmuşlar.

.insan diğerini hissederken nasıl öldürür diyor güzel diyor ama bunu beyaz saçlı sapkın için demiyor olmalı. onun olayına istisna getirecekler, ek bir şeyler almış da evrimdeki yerini farklılaştırmaya çalışıyor olmalı falan ama genel olarak yaptıkları açıklamadan tatmin oldum. öyle oturup sohbet etme şeklinde yapmış olsalar dahi jonas abimizin will'e anlatışı iyi oldu. kim iyi kim kötü yine karışabilir ama güzel açıkladılar. baştan beri gösterdikleri dünya görüntülerine uygun bir açıklama oldu.

.ağır eşcinsel aşklar vardı tabii. lito aşkı için her şeyi göze aldı. fotoğrafları ne yaparsan yap dedi. kızı adamın zulmünden kurtardı. arada alman eleman dövüşüne yardıma geldi, bugün onlar ekuri olarak takıldılar güzeldi. derken hernando affeti bunu ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar.

.alman elemana belalı kuzeni geldi, elmasları istedi. götürdü elmasları ama öldüreceklerini bilmiş olmalı ki hazırlıklı gitmiş. arabanın altına sakladığı silaha uzanmak için lito'nun eşcinsel yalanları gibi bir yardım gerekti. sonra silahı alıp diğerlerini temizledi. kuzen kaçarken de bagajdan bazuka çıktı ve bazuka ile temizledi olayı, iyidi güzeldi.

.diğer karakterler sönük idi. sun imzayı kabul etti. hintli kızımız ayrılığı düşünme şeysinde babası ile konuştu ve afrikalı oğlan ile az biraz jankilot izlediler, ekran boyutları hakkında hayat dersi verdiler. fena sözler yoktu burada. nomi de kendi halinde takıldı. az biraz seviştiler falan işte. ilkin bir anıt gibi bir yerde topluca başladı, son doğum ile topluca bitti. bu da mesajdı herhalde.

--- spoiler ---