12 Haziran 2015

daredevil s01e09:

Speak of the Devil

--- spoiler ---

.ve en iyi arkadaş gizli kimliği öğrenir. hikayenin akışı hakkaten garipleşti iyice. fisk japon manyağını öldürmek için böyle bir olay düzenlemiş dedi ama japon daredevil'i öldürse ne olacaktı? beklediğimden uzun sürdü dediğine göre olası yaralanmaları falan da düşünmüştür bu manyak keltoş.

.esas kahraman ile esas kötü karşılaşmasını bile yaptı adamlar ama tam güçte sayılmaz. keltoşun matt'i dövmesini kabul etmedik. olaydan, silahların namlusundan kaçabilmesi zaten imkansız gibi ama ölmesini de beklemediğimiz için güzel bulduk.

.her dövüşten sonra ağzı burnu kırılması, yara alması çok geliyor bana. o kadar keskin hisler olsun ama hala yumruk yesin, tamam japon manyağın tekiymiş. adam kalbini falan durdurmuş iyi güzel de yine de bu kadar yamulmasa iyidi.

.tabii bu halini foggy ile karşılaşma ve gizli kimliğinin ortaya çıkmasına kullandılar. şu halde ne olacak peki? hem tanıyanların olması onların hayatını tehlikeye atıyor idi hem iki avukatla idare edilen bir suçlarla mücadele örgütü falan mı olacak yani?

.teyzeyi bu yüzden öldürmeleri ve pederle muhabbetler çok ağırdı, ağır dramlar vardı bölümde ama adamlar bunu bile yediriyorlar resmen, iyi işliyorlar. tebrik ettim.

.fisk ile ilk karşılaşma yavuklusu ile birlikte yapıldı. oradaki gerginlik de güzeldi. dövüş sırasında niye maskesini ellemezsin? hani fırsat yoktur belki ama yerde duran adamın üstüne çöreklenir ve kimliğini ortaya çıkartırsın ki garanti olsun. adamlar silahların ucundan kaçabileceğini düşünmedi belki ama yine de maskeli tiplerle dövüşte hep bu hadise oluyor. bundan kaçamadılar.

.önce adam ifşa olma muhabbeti ile mücadele etti. şimdi kaç bölümdür öldüreyim mi? öldürmeyeyim mi muhabbetine karşı buyur gel öldür dedi, hatta giysisi korumalı olmasa kesecekti bile ama beceremedi. artık öldüreyim öldürmeyeyim muhabbetini aşmışlardır umarım. keltoş ölmeli...

.ayrıca adamlar tek dövüş sahnesini bir bölüme kullandı, iyi çekmişler, flashback ile geriye gidişler gibi oldu. geçişler de hoştu.

--- spoiler ---