11 Haziran 2015

daredevil s01e08:

Shadows in the Glass

--- spoiler ---

.önceki bölüm fisk'i unuttular dedimdi. adamlar senaryoya iyi çalışmışlar hakkaten. bir kere kötü adam tipi üzerinde bu kadar uğraşmak çok doğru bir hareket. adamın davasını anlıyorsun, kendini onun yerine koyuyorsun. hak verdiğin kısımlar falan bile oluyor. üstelik adamın çocukluğuna indik, temiz kalpli bir çocuk çılgın bir babanın elinde ne oluyor onu gördük.

.annesini korumak için yapmış tüm bunları, sevgilisi olan ressam kadın da bu şekilde kabullendi durumu ki hakkaten ancak böyle açıklanır olay. adam velet iken babasının beynini çekiçle dağıtmış. öfkesini kontrol edememe sorununun kaynağı cidden temelli bir şey yani.

.vakti zamanında babası mafyaya karışmış da öldürülmüş gibi bir hikaye çıkar diye tahmin ettiydim. böyle net bir mesaj olması çok acayip oldu. kol düğmeleri de babasını anmak için değil, babası gibi bir adam olmadığını anmak içinmiş. gereksiz gaddarlığa karşı imiş ama adamın gerekli gördüğü kaddarlığın da sınırı yok resmen.

.polisin konuşmadan öldürülmesi, kayıt cihazının falan olmaması pek iyi olmadı. bölümde zaten matt'i fazla göremedik. fisk üzerine idi bölüm ama gazeteci ile buluşması falan iyidi, tam her şeyi ortaya çıkaracak bir hikaye yayınlanacak dendi. fisk daha hızlı davranıp kendisini açıkladı.

.maskeli adamın işleri de davasını destekliyor her türlü, insanların aklını çeldikten sonra işler tamamdır işte. adamın yapması gereken fazla bir şey kalmaz. adam öldürmeden bu işi halletmeyi düşünen matt'in uyguladığı kurallar pek de işe yarayacak gibi görünmüyor.

.takım olarak araştırma yapmaları, hukuki yollardan olayları halletmeleri falan artık çok zor. sağlam kanıtlar falan gerekecek ama olayların mahkemeye taşınacağını zannetmiyorum. 

.şu sırtı yaralı adam ve ustası olayı ile bağlayacaklar bir şekilde. japonların silahı meselesi de tam kapanmadı aslında, japon teyze fisk'e iyi bir fiske attı. fisk delirdikten sonra da hatun bunu yatıştırdı. resmin yatıştırması da babasının duvara baktırmasıymış. arkadaş neyi nerden bağlıyorsunuz böyle hehe. neyse iyidi hoştu, değişik bir yapısı var hakkaten dizinin. işlerin nereye gideceği pek kestirilemiyor. bekleyip göreceğiz.

--- spoiler ---