8 Haziran 2015

daredevil s01e07:

Stick 

--- spoiler ---

.adamlar durduk yere usta çekirge ilişkisine geldiler, güzeldi beğendim ama anlamadığım fisk'e gidişte en kilit adamı köşeye sıkıştırmış iken bu abimiz niye çıktı geldi ve olayı bozdu. dikkati dağılınca basit bir muhasebesinin şokunu nasıl fark edemedi? o kısım pek olmadı sanki ama bu kör usta yaralı sırtlı adamla konuştuğu son sahneden yola çıkarsak belki de kötü taraftadır ve kasten yapmıştır falan ne bileyim böyle de bir şeyler olabilir.

.matt'in babası öldükten sonra duyuları da coşmuş şekilde kilisenin gözetimindeymiş. kör abimiz bunu bulmuş eğitmiş. veltken döner tekmeler, havada parendeler falan, ne ara bunları başardın arkadaş dedim ama sırf o kadar eğitimle böyle bir tip olmuş.

.doğuştan kör ve bizim duyuları en azından bizim daredevil kadar hassas insanlar da var demek, bu biraz kahramanın özelliğini kaybettiriyor ama o kadar olur artık yapacak bir şey yok. eğitim meselesini uzun tutsalar olabilirdi ama ustamız asker arıyormuş, matt baba arıyormuş. bunu kabullenememiş çocuğu oracıkta bırakmış.

.yine son sahneden anlıyoruz ki verdiği bileklik hediyesini saklamış. adam iyi mi kötü mü? anlayamadım bir türlü. adam öldürme konusunda çekincesi yok, kütür kütür boğaz kesiyor velet öldürüyor falan ama yine de bir iyilik kapısını açık bıraktılar.

.kara gök müdür nedir? konteynır içinden çıkan zincirli velet, o ne lan dedim. birden üç tane fantastik karakter eklemiş oldular. kör ustamız hallettim falan dedi ama belki de çocuğu öldürmedi başka bir şey yaptı. neyse artık çocuğun özelliği şehri altüst edecek silah diye getirdiler. bildiğin silah gibi taşıdılar veledi. 

.yumruk yumruğa gerçekçi giderken böyle şeyler diziye pek uymadı ama ben her türlü severim böyle işleri o yüzden beğendim. gazeteci ve muhabir olayına foggy elemanı da katılmış oldu. hep birlikte olaylara dalacaklar da matt onları kurtaracak herhalde. şimdi siyah maskeli hakkında düşünceleri genel olarak iyi olmadığı yönünde ama çekimser bir iyimserlikleri de var gibi. bunlar falan standart şeyler tabii olacak yani.

.keltoşu göremedik bu bölüm, ne işler çeviriyorsa artık iyice geri planda kaldı. hikayenin akışını farklı yapalım demişler ilk ağır başlasa da şimdi açıldığını söyleyebilirim. 

.hemşire hatun nereye gittiydi onu unuttum. olmaz işler bunlar deyip yolladıydı da sonra ne ara kayboldu? geri getirecekler mi? kadın dikkat dağıtıcı diyor usta haklı olarak ama aşksız dizi olur mu? bizim kızıl(kızıl derken true blood kızılı ha) ile foggy'i üzerinden gitmeseler bari hehe.

--- spoiler ---