28 Mart 2015

vikings s03e06:

Born Again

--- spoiler ---

.şu vakte kadar ki en iyi bölümüydü herhalde. floki'nin kurban etmek için athelstan'a gidişi ve öncesinde ateş karşısında başlayan müzik harikaydı. tam olarak hissiyatı veriyordu. tanrılar kurban istedi ve floki de bunu yaptı. haliyle athelstan da tanrısına teslim olduydu. kendini bırakmasını o yüzden pek beğendim. adam ilahiler eşliğinde yağlandı, ölümü bekledi ve floki de kendini kaptırarak öldürdü. sahneler de oyunculuklar da etkileyiciydi hakkaten.

.nedense floki'yi destekledim bu olayda, athelstan ikili oynadı gibi oldu. ışıktan tanrıyı görmek ve tekrar hristiyan olmak nedir anasını satayım? oyun mu bu? hadi ragnar'ın gönlü geniş bunu kabul eder de diğerleri eder mi? hele hele yerleşimlerinin dağıtıldığı haberi geldikten sonra?

.athelstan'ın çaktığı kadıncağızı da mahvettiler. onun da böğründen bağırışı etkili idi. yalvarması falan çok acayipti. ecbert malı bile bile kulağını kestirtti. bir kulaktan sonra durdurdu olayı ama hem zaten biliyordu hem de oğlunu güya ayak üstü tanrısal çocuk diye kandırdı. meryem de böyle mi hamile kalmış yani? adamların kafaları güzel yeminle.

.yerleşimlerinin yakılıp yıkıldığı herkesin öldürüldüğü meselesinde tepki herkesi toparlayıp intikama çıkarmak olmalıydı ama hala aklı fransa'da ragnar'ın büyük mü düşünüyor? yoksa takıntı mı yapmış durumda çok anlayamadım. kimseye duyulmasın diye adamı da boğazladı. floki zaten herhalde kimseye söylemez dedi ama adamın tersi pis, sonraki bölümlerde hesaplaşacaklar gibi duruyor.

.kendi çapında daha tutarlı hareket etmeye başladı floki ve esas karakterlerden, ragnar kime akıl danışacak bu vakitten sonra? athelstan'a vedası bu açıdan duygusal idi. bu kadar niye bağlandı bu adama onu da anlamadım ama tanrısına yaklaştırabildiği kadar yaklaştırdı ve gömdü, daha sonra kafayı tıraş edip hacını astı boynuna. bu durumda hafif bir hristiyan oldu diyebilir miyiz ki? olaylar cidden karışacak gibi ya göreceğiz artık.

.bjorn ve porunn meselesi karın ağrısı gibi, kadın iyileşti aslında. çocuk da doğurdu ama niyeyse trip atıyor. artık ne halleri varsa görsünler, bir şey diyemiyorum.

.rollo pek bölümde yoktu, athelstan'ın ipini biraz da o çekti. zaten bilekliği attığı haberi ona gidene kadar olaylar belli olmuştu. tanrıdan işaret olayı kafalar güzelken alınan şeyler bence.

.kaşif diye acayip tipte birini gösterdiler, fransa için bir yol bulmuş gibiler, herkesi de böyle gazladığına göre ilk fransaya saldırıp sonra intikam peşine düşecek diyorum.

.ragnar'ın mevcut karısına çocuklara iyi bak da kimse takılırsan takıl demesi ve tokatlara tepkisiz kalış sahnesi iyidi. çocukları ile uyurken uyandırılma sahnesi de iyidi. bir tane çocuğu yere fırlattı, nasıl uykuysa hiç sesi çıkmadı veledin hehe.

.lagertha'yı çok geri plana attılar, yerine geçen reis ile evlendirecekler herhalde sonunda o olacak. mevcuttan da iri yarı adamlar ve horik'in çocuğu ile çıkıp geldi bu tipler. bakalım savaş esnasında neler olacak?

--- spoiler ---