23 Mart 2015

the walking dead s05e15:

Try

--- spoiler ---

.acayip işler peşindeler yine, ölen salağın remix'i ile başlattılar. zombi böğürtüsü ve müzik fena gitmedi. sözsüz ve müzikli kısımlar deneysel çalışma gibiydi, hoştu ama tabi toplamda bunların yas tutması falan biraz salakça geldi bana. hele hele bu zamana kadar nasıl yaşadınız ülen diye sormak istiyorum adamlara. bu kafayla çok bile yaşamışlar.

.glenn ve diğer eleman farklı ifadelerde bulundular. olay üzerine henüz gidilmedi ama eğer yetki glenn'de ise diğer salak elemanı dışarı çıkmaktan men etti, kendisi rick'in sakladığı silahı alan kişiymiş. içerde gizli saklı bir silah var.

.son kısımda rick'in kafa hafiften gidip de silahı çekince elemanın karşılık vereceğini ve birbirlerini geberteceklerini düşündüm, hatta bunun olmasını istedim ama onun yerine şaşırttılar ve michonne rick'i bayılttı. şimdi güvenlik başı olarak rick iptal mi olacak? adamın dedikleri doğru aslında ama ne bileyim hafif saçmaladılar.

.şimdi bu kadar olay içinde aile içi şiddet, kadına şiddet muhabbetlerine göndermelerle geliyorlar, iyi güzel ama sanki atla deve meseleleri, sanki yarın öbürgün öldürecek karıyı. ağzını yüzünü beğendim, içimi gıcıklıyorsun ondan bu kadar mühim demek yerine itiraf edemiyor rick de böyle eğiliyor bükülüyor. neyse kadın ikna oldu dayakçı kocayı evden kovdu ama rick ile kavgaya tutuştular.

.bu kavga sahnesi de çok saçma geldi, ülen sen ki koca rick, bir doktor bozuntusunu indiremedin mi? nerde kaldı o kadar çetin şartlarda eğitilmiş olmak. tamam zombi ile yakın dövüş yapmıyorsun ama sonuçta polissin ne bileyim, ağız yüz kan içinde kaldı. yine kaybetmedi ama çok debelendi, pek olmadı yani.

.sasha salağı ya da carl malının olayları falan çok saçma geliyor bana. toplamda yine içerde dışarda olmak meselesine göndermeler yapıyorlar iyi güzel de ne özellikleri var bu karakterlerin? hepsini toplasan bir daryl etmez yemin ederim.

.güvenli bölgeye geldikten sonra durağanlık yerine böyle karakterlerin kafayı yiyip duvar dışına çıkıp eğlenmesi moduna döndürdüler ki hiç de güzel olmadı. kafalarına "w" kazınmış zombiler de neyin nesi? bunu ne zaman açıklayacaklar? zenci abimiz vardı o nerelerde? 

.ne bileyim finali beklemek lazım ama şu adamların yaptığına akıl sır ermiyor. içerde bir korunma mekanizması olmadan nasıl insanları güvenip içeri alırsın. arıza çıkartanı nasıl dışarı çıkartacaksın? evini elinden almaya çalışırlarsa ne olacak? rick'in kafa bu kadar gitmemeliydi. daha dengeli hale geldiydi ama arada delirtmek isteyinc delirtiyorlar. zaten gelişinden bir olay çıkarsa alırız evlerini de demişti. kardeş kardeş yaşamayacakları ortada. bakalım ne olacak.

--- spoiler ---