22 Şubat 2015

helix s02e06:

M. Domestica

--- spoiler ---

.abiler düzgünce açıklıyor da ben anlamıyorsam hata bendedir ama virüsle ilgili, araştırmalarla ilgili çok da bir şey anladığımı söyleyemem. geçen sezon da böyleydi. bir şeyler konuşuyorlar ama açıklaması yok. ulan hepimiz mi biyolog olmalıyız diziyi anlamak için biri açıklasın. tamam name yapın da ne oluyor anlayalım.

.elmaların kökenindeymiş ama sadece arılar ile bulaşabiliyormuş, bu ne demek şimdi? tek yaptıkları açıklama bu ve bir şey anladımsa arabolayım.

.diğer taraftan sınırları iyi zorluyorlar. bizim şeyh maykıl ensest imiş. 5yüz yaşında bir ensest hem de. yuh artık dedim, adam ölümsüz bebek elde etmek için nesilleri saf tutuyor imiş, kızı ile birlikte oluyor, çocuk doğurtuyor ve bunu böyle 5yüz yıldır yapıyormuş. oha denir, adamlar aşmış artık.

.otuz yıl sonraki hikayeyi bıraktılar, nerde bıraktıklarını da çok anlamadım. adam kılıncı aldı gitti ve öyle kaldı. şimdi julia'yı şimdiki zamanda görüyoruz. bu dönüşü pek beğenmedim. ha otuz yıl sonrası adaya gidiş hikayesini destekleyecekler iyi güzel de julia'nın başına gelenleri bilmemiz de gerekmiyordu. hele hele aynı anda alan da karıyı aradığına göre biraz olmadı sanki.

.bir de kadın kucaktan kucağa atlıyor, ilk sezonun kaypak askeri ile takılıyormuş. yatak sahnelerini de bollaştırdılar. zaten ensesttir, handjobudur şudur budur derken iyiden iyi yardırdı gidiyor dizi.

.bizim handjob'çu kızımız ortalığı fena karıştırıyor. keltoşu ayartıyor, derken anasına kumpas kuruyor. bir ordan giriyor bir burdan çıkıyor. zaten annannesini babası öhö, boynunu kıtlatarak öldürüp sonra inme indi demişti, inanmadı falan derken kendi halkına virüs bulaştırdı.

.peter meselesi de saçma oldu, adam tepeye kadar çıkıyor ama virüslü biri geliyor da engelliyor, e kardeşim tekrar çık. o hep oradamı? sonra sarah'ı ispiyonluyor falan. yetmiyor bir de bebeğini ispiyonluyor. ne mal adammış bu peter.

.asıl olaydan çok kopuyorlar, bunlar niye virüs üretti? ilaria mıdır nedir bu şirketin ada ile ne ilgisi var? dünya nüfusunu biraz seyreltelim diye virüsü yayacaklarmış ama otuz yıl sonraki sonuç zaten belli sayılır, dünya yamulmuş, ölümsüzler bile ölüyormuş. sonu söyleyip boşluk doldurmaya falan mı çalışıyorlar? ne yapmaya çalışıyorlar ben henüz anlamadım. 13 bölümlük sezon için sezon ortası daha bir belirgin olmalıydı. ilk sezon da pek bir şey anlayamadan yarım yamalak bittiydi. boşa mı izliyoruz diziyi onu da anlamadım hehe.

--- spoiler ---