25 Ocak 2015

constantine s01e10:

Quid Pro Quo

--- spoiler ---

.adam devamlı poz peşinde, ağzını burnunu kırasım var. son sahne zed'in yanına uzanıyor ayak yana kaykılmış ve suratında yavşak bir sırıtış. ulan anandan bahsetti, senin hatan değildi dedi. insan biraz hüzünlenir, bu ne? 

.chas hikayesi constantine hikayesinden daha iyi aslında da onda da biraz saçmaladılar. şimdi abimizin nasıl böyle olduğunu öğrendik. vakti zamanında barda takılırken constantine buna sarhoş sarhoş bir koruma büyüsü yapar, o gece de 47 insan ölür yangında bir tek chas kurtulur. büyünün devamında insan mı ölmesi gerekiyormuş neymiş? 47 tane cana sahip olarak oyuna başlar bizim chas.

.kral artur ve merlin dedi ama şimdi merlin insan canı mı oluyormuş? kurban etmek gibi bir şey olmalı ya çok da derinliği yok tabi dizinin. neymiş efendim büyücü el sıkışmasıymış, büyücümüz çok kuvvetliymiş de şuymuş buymuş.

.chas ben kendi yöntemlerimle kızımı kurtarırım dedi, gitti karşısına kalan canlarını vermeyi teklif etti. adam inanamdı ve boğazını kesti. hop bir dakika diyor insan. ulan ne gerek var canı böyle harcıyorsunuz. otuz tane can kaldı iyi güzel de hani büyücüydü bu eleman. fark edemiyor mu? çok saçma geldi bana.

.derken canlandı tekrar, bölüm başında gösterdikleri aparat ile büyücüyü (kendisi pi filminden abimiz) yakaladı ve bombayı attı, öldüler ama char dirildi ve günü kurtardı. tabi büyücümüz o ana kadar bombayı yok edemiyor falan filan işte.

.bölümün sonuna kadar süper büyücü olmuş bu yardımcı, bir sürü ruh yakalamış. ruhu bedenden ayrılmak mümkün değildi ama işte çöken karanlık yüzünden bunlar oluyor muhabbetleri de boşa gitmiş oluyor. pek olmuyor yani bu şekilde, bakalım gittiği yere kadar artık.

.zed'in olayı hep iyi de şimdi bile bile yamulttuysa kendini o da saçma geldi. bilmiyordu herhalde, açıklama geldikten sonra fark etti durumu. constantine'in anasından haber getirmek için de böyle bir numara yaptılar herhalde.

--- spoiler ---