6 Aralık 2014

american horror story s04e08:

Blood Bath

--- spoiler ---

.diziden iyice soğuttular. daha da ayağa kalkmaz bu sezon. olaylar bitti karakterlerin muhabbeti ve dramları kaldı geriye, her sezon farklı hikaye olayı demek ki akıl karı değilmiş. ikinci sezonun hikayeyi yaya yaya sezonlara bölseler çok daha iyi olurmuş. bunu anladım artık. düşünce güzel de işte zorlama oluyor demek her sezon yeni konu bulmak. aynı oyuncular için karakter falan yazıyorlar herhalde.

.şimdi elsa'nın bacağını yapan tip önceki sezondaki baltalı seri katil abimizdi. orada da elsa'ya aşıktı falan filan. çok gerekliydi öyle bir geçiş zaten. sakallı ablamız gelmiş vurmaya çat geçmişe döndürüyorlar ve dramları ile boğuyorlar.

.iki karakteri öldürdüler. ilk sakallı gitti sonra psikopatın anası gitti. ana katli gibiydi bu bölüm ama bir numarası yoktu. kan banyosu demişler bir de ismine. anasının kanlarıyla mı banyo yaptı şimdi bu oğlan? intihar etme yaşayamam sensiz dedi, okey dedi ve headshot yaptı anasına. arıza bakımından hoş da bıktık tipten, bir halt olduğu da yok. gözyaşlarından da bıktık.

.yetmedi jimmy de mala bağladı. anası öldü diye yığıldı kaldı. şişko kucaklarda teselli aradı. bu mesele de oldukça gereksizdi. tamam yas falan anlarım da şişko ne alaka arkadaş? gidip şişko kadını sirke getirmek nedir? o kadar yerse çok yaşamaz ki zaten? yatırım yapmaya gerek yok.

.intihar süsünden kimse şüphelenmedi. silah sesini kimse duymadı. ölen ölene ama polis yok ortalıklarda, tüm bu kadar saçmalık yetmemiş olacak ki sakallı ananın mezarında kadınların yetti ulan diyip kendi dertlerini söylemeleri de çok aptalcaydı.

.üstüne babadan intikam almaya karar verdiler ve katrana bulayıp kuş tüyü serptiler. bu katranları sıcak sıcak mı döküyorlarmış? adamı haşladılar resmen, yanıktan ölmeyecek mi yani? öldürmekten vazgeçmesi iyi mi oldu yani? kimse soruşturmuyor mu bu kadar işi? anlamadım bu sezondan bir şey. önceden yine gelen giden olurdu, bu kadar mesele oldu polis yok ortada. sirk diye bulaşmıyorlar diyeceğim de zengine de bulaşmıyorlar. çocuğuna ders vermeye çalışan babaya da bulaşmıyorlar. kime bulaşıyor bunlar?

.şişko zenci kız da anasını aramaya geldiydi, onun muhabbeti de gereksiz. öldürüp kuşbaşı yapsa zaten uzun çeker bir hayli. neyse sezonu tamamlarım ama eğer dizi devam ederse sonraki sezon konusu sarmazsa sezon atlaya atlaya gideyim diyorum artık. olacak iş değil.

--- spoiler ---