16 Kasım 2014

the vampire diaries s06e07:

Do You Remember the First Time?

--- spoiler ---

.benim gibi katı kalpli birini bile yumuşattılar ya bilmiyorum ne diyeyim. bu aşk acısı muhabbetinin tam olarak bu şekilde gelişeceği belliydi. damon seni bırakacak kadar çok seviyorum dedi ve zaten olayı halletti. yağmurlu gecede ne oldu? sonsuza kadar birlikte kalacaklarını söylediler. şarkısı da hoştu bu arada, belki denk gelirse tekrar bir bakarım.

.benzer şekilde caroline ve stefan şarkısı da tatlıydı. neymiş fark etmemişmiş, özür dilermiş ama özrünü kabul etse de nefret edermiş. en iyi arkadaştan sevgili olayı zaten kolay farkedilir bir şey mi desene stefan? eleman elena'dan sonra kendine gelemedi. kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştiriyor abilerimiz ve aşklarına inanmamızı bekliyorlar, bir de etkiliyorlar bizleri vay anasını vay...

.sınırdan geçince anıların geri gelmesi gayet uygulanabilir bir yöntem. üstelik diğer taraftan büyük bir saçmalık var sanki, daha önce köken ölünce ya da bir şey olunca yaptığı anı silme işleri de gidiyordu. bir iki sefer buna benzer olay olduydu. ne hikmetse elena'nın silmeler kalıcı oldu.

.geri kazanma muhabbetini uzatmadıkları için sevindim. en azından o dramı çok uzatmadılar. bir bölümde bir sonuca bağlandı gibi ama diğer taraftan uzata da bilirler. elena eksiklik hissediyor. yeni oğlanı sırlardan rahatsız oldu falan filan. bir kere daha uzatmaya izin var, sonra sonsuza kadar mutlu yaşasınlar a...

.neyse bunlar haricinde enzo'nu güzel plan ile euraka şerifini kaybettik. iyi yaptı eleman ama matt taraf değiştirecek gibi. dizideki gereksiz insan karakteri bir sürü olay yaratacak gibi duruyor. tabi tripp caroline'nin annesini rehin aldırdı, bir sürü plan ve bir sürü masum vampiri (hehe kavrama gel) öldürdü ama yine aynı karman çorman yapacaklar belli.

.bu arada tripp'in vampir olma hikayesi de biraz saçma oldu çünkü dönüşenler ben ne oldum abi şeklinde uyanıyorlardı. açlık duyuyorlardı, hani hemen olmasa bile kendilerindeki değişimi fark ediyorlardı. vampir uzmanı tripp'in bunu fark etmemesi biraz olmadı ama yapacak bir şey yok.

.bonnie güzel bir plan yaptı. psikopatı diğer tarafta tutup büyü gücünü ayısına yükleyip dünyaya yolladı. tam da damon bunalımlarda içkiler ile takılırken bunu buldu ve artık bonnie'yi gidip alması kaldı. tabi eleman için değer mi bu kadar diye düşünürken? yeni gelen cadı doktorumuzun kardeşi olduğunu da öğrenmiş bulunduk. eğer geri gelirse işler fena karışacak gibi.

--- spoiler ---