27 Kasım 2014

the flash s01e07:

Power Outage

--- spoiler ---

.bu doktor konusunda iyice saçmaladılar. adam iyi mi kötü mü? ne olduğunu kendileri bile bilmiyor gibi. gelecek değişmesin diye kıçını yırtıyor, sonra flash'ın yeteneğini çalma konusunda ihtiras gösteriyor. insanları önemsemem diye itirafta bulunuyor, çalışanları için canını feda edecek. hepsi göstermelik olabilir ama ölebilirdi sonuçta. ipin ucundan aldı flash, ha öyle olsun diye yaptı belki ama pek olmadı.

.üstelik bir gücü varsa söylemeleri gerekiyor. tekerlekli sandalye muhabbeti, ayağa kalkması ve gelecek meseleleri kabak tadı verdi. planı neyse, derdi neyse bunu açıklamaları gerekiyor. yedinci bölümde hala ilk bölüm gizemi yaratmaya çalışıyorlar.

.elektrik direğine tırmanmış bir tip, patlama sırasında elektriğe maruz kalıyor ve elektrikli adam oluyor. arkadaşları öldü diye doktoru suçluyor intikam için geliyor falan filan derken işler karışıyor.

.polis merkezinde saatlerle kafayı bozmuş, heroes'ten toprak bükücü (aslında başka dizi ile tanınmış abimiz ama biz onunla tanıdık) abimiz, rehin alıyor elemanları. flash yetişemiyor çünkü gücünü elektrikli elemana kaptırmış durumda.

.hani dedim geri süper şekilde alacak bir şey olacak adamın gücü hücresel seviyeden geliyor diyerek açıklama yaptılar belki ama elektrik çarpması olayı biraz saçma bu durumda ya neyse görmezden geldik.

.güçleri gitmiş süper kahraman hikayemizi de hemen başlarda tüketmiş oldular. daha iyi bir bölüm yapmaları lazımdı ama sana inanıyorum, inanmıyorum muhabbetleri ile ayak üstü takılıp bir miktar şok ile hemen gücünü geri kazandırmış oldular.

.günü kurtaramadı diyebiliriz, sonra gelip kıza görünmeler falan da çok saçma geldi. bunlar arasında bir romantizm olacak orası belli. sonra en iyi arkadaşı olduğu ortaya çıkacak ve iş karışacak.

.devamlı kızın başına bir şey gelmesi hadisesinden sıkılmadılar. bu bölüm de adam kızı götürecek idi, vedalaşma geyiğine silah aldı sevgilisinden ve günü kurtarmış oldu. tabi suratına doğrulttuğu silah ile nasıl bacağından vurdu, onu da pek anlamadım ya neyse işte.

.gidişat iyi değil, genel konu belli değil. doktorun ne mal olduğu konusunda gizemin canını çıkardılar. girişte annesinin katilini bulacağını söylüyor ama bu konuda hiç bir şey yapılmıyor. dedektif tehditten sonra tamamen sessizliğe gömüldü. hiç olmadı bunlar, geri getirecekler meseleyi belli ama böyle bölüm geçsin ondan sonra der gibiler.

--- spoiler ---