25 Kasım 2014

the 100 s02e05:

Human Trials

--- spoiler ---

.finn üzerinde çok oynadılar, tamam çok geriyor ve şaşırtıyor ama yok artık diyor insan. bu kadarı da olmaz. nerden nereye geldi velet. üstelik octavia'nın heykel ağlaması falan gibi zaman kaybı olmasa bu kadar yerliyi öldürmeden yetişebilirlerdi. her zaman son dakikada yetişirler, böyle bir beklenti oluşturdular ama bu sefer yetişemediler.

.yetiştirmeyen allah yetiştirmiyor belki ama işte fazla zorlama oluyor. kötü demiyorum ama sinir bozucu, hüsrana uğratıcı diyelim. üstelik dağ halkına karşı birlik oluşturmaları falan da imkansız artık. kaç kişiyi öldürdü manyak. yine murphy salağını suçluyorum ben. çek kolundan götür, al elinden silahı. bir şeyler yap ulan. finn kendinde değil işte, olaylara baksana.

.neyse bu bölümle güncel bölümlere gelmiş bulundum. sonrasını gününe bekleyeceğiz artık. güzel toparladılar yine de. jaha ve kane buluştu. mal gibi kendini teslim etti, bir bu işe yaradı ama zaten barış marış hikayeydi. şimdi buradan kaçmaya falan çalışacaklar herhalde kim bilir? kurtarma ekibi de gelebilir.

.dağda işler çok çılgın ilerliyor. adamlar kendileri yamyam yapmış. biçici abiler insan tüketiyor mu? ne yiyor içiyor bilmiyorum ama tamamen bağımlılar imiş. önce ilaçla bağımlı yapıyorlar. aynı ilaç özel sese duyarlı yapıyor. hayvan gibi eğitiyorlar resmen, sonra da kalan insanları toparlıyorlar.

.şimdi sormak lazım bunca sene insan toparlaya toparlaya nasıl bitirememişler. bunca sene bu kadar bağımlılık yapacak ilaçlar falan nasıl tükenmemiş? sorulara cevap verecekler mi bilmiyorum çünkü dağda resmen her türlü imkan var. her türlü deney yapabiliyorlar gibi görünüyor.

.yetmiyor jasper manyağı kıza caka satmak için üzerinde deney yapmaya izin veriyor. gök insanlarının kanları daha iyi imiş. aslında tam olarak kan alma değil de kan süzme işlemi gibi bir şeymiş sanki. monty iyi yakaladı orada, daha önce yapmadıysanız nerden bildin dedi ama daha da ilerletmedi olayı. biraz kafayı kullansalar aslında iyi olacak ama bir tek clarke bildi durumu.

.şu durumda yine bir soru sormak lazım madem radyasyonlu kanı yerlilerden geçirdiler ve sonuçta jasper gibi ölmedilerse bu kadar çok yerliye ne gerek var? sistemleri kaldırıyorsa iyileşmeleri gerekmez mi? ha diyecekler onlar yerli bunlar gök insanı ama yeterli bir açıklama değil bence bu.

.clarke'ın yerli gibi getirilmesi iyidi. anası bir görüşte tanıdı tabi, ana bu hehe. bir gün geçmeden tekrar ayrıldı kamptan, tekrar yollara düştü ama işte iş işten geçmişti. finn olayını çok zorladılar. çok bozdu finn kendini, bakalım toparlayabilecek mi? toparlasa da bir işe yarayacak mı?

.şimdi demeden edemiyorum, ulan mermiye koşuyorsunuz yerliler, ne kadar zorlamaydı yahu. biri vuruldu, ikisi vurduldu, kalanlar neye koşuyor. neden kaçıyorsunuz? uzaklaşıyorlardı işte. kaçsınlar da finn vursun da işte şöyle böyle olsun. lan!

--- spoiler ---