17 Kasım 2014

the 100 s01e11:

The Calm

--- spoiler ---

.olaylar iyice karıştı, clarke ile finn yakalandı. finn infaza götürüldü. clarke da kaçarken tuzağa yakalandı. monty dedikleri tip bir şeyler gördü telsizi bırakıp koşmadıysa onun da başına bir hal geldi. sonraki bölümü bekleyeceğiz. günlük bir adet izlemek zorunda değilim ya pazartesi bir sürü dizi geliyor zaten yarına devam ederiz.

.olaylar biraz hiç yoktan çıktı. bir sürü yemekleri vardı ama pişirmek için inşaa ettikleri tahtadan yerin içinde ateş yakacak kadar süper zekalardı .ateş yakmaları yetmedi bir de ateşi çoğalttılar mal gibi sonra yagın çıktı, yemeksiz kaldı ve avlanmaya çıktılar.

.finn ayrılık sonrası clarke'a takıldı haliyle. bir de çömez bir tip silahlı olarak yalarındaydı. keklik gibi avlandılar hepsi. amaç yaralı bir kıza yardım etmekmiş. küçükten savaşçı olarak yetiştiriliyorlarmış falan filan derken kız öldü, kız ölürse finn ölür demişti baş hatun, finn'i götürdüler. clarke başındaki adamı öldürdü, iyice psikopatlaşıyor artık bizim kız.

.aynı zamanda kamptan destek ekipleri aramaya çıkmıştı. clarke bulunacak olaylar hallolacak derken, yanlarındaki diğer elemanı buldular. sonuçta işler ortada kaldı. ne olacağı belli değil ama esas karakterlerimizin ölmeyeceğini umuyoruz. hele clarke asla ölmez, finn ölürse de kötü olur.

.esas karakter ölmeyecek derken abby de ölmeyecek dediydim. düşen gemi içersinde yokmuş kendisi. son anda gemiden atmışlar bunları ne ayaksa artık. zorla doktorculuk yapmaz diye mi düşünmüş? bir sürü muhabbetten sonra beklenmedik şekilde gemiden atmaları saçma oldu.

.ark'ta herkesin ölmediği belliydi, bin kişi sağdır diye tahmin ediyorlar. üç yüzü de işler yapılırken ölürse al sana 700 kişi işte. 1500 kişi harcandı çat diye. adamların kafa güzel. sarışın hatun daha bir saçmaladı. işçiler ölecek diye maval okurken kendi katletti hepsini.

.başkan da ölmedi haliyle, ark'ı kurtaracak tipler yaşıyor. bir tane çok bilmiş, çok konuşan mekanikçi çıktı başımıza. şimdilik hallediyorlar bir şeyleri. ne olduğunu sonraki bölüm daha iyi anlayacağız tabi, ortaya karışık bir bölüm yapmışlar. sezon da 13 bölüm ise iki bölüm kalmış bitişe.

.bu arada sinyal karışıtırıcı lafı edildi. monty elemanı öyle bir şey bulmuş olabilir. raven, bellamy ile intikam seksi yaptı. sevişmeleri de eksik etmiyorlar ama memeli sahneler değil bunlar. tabi meme boşluğu eğer düzgün çekseler clarke kaçarken tamamlanırdı ama biraz karışmış görüntüler. bunlar da alt mesajlar olarak göze çarpanlar.

--- spoiler ---