26 Kasım 2014

supernatural s10e07:

Girls, Girls, Girls

--- spoiler ---

.sonunda bölüm çekelim demiş abiler, resmen keyifleri isterse yapıyorlar. hani yapamadıklarından değil ama ne bileyim işte öyle. castiel ve crowley olmadan bölüm mü olur anasını satayım. adamların varlıkları yeter. ikisi de bölümde vardı ve güzel bölüm oldu. yan konu olarak hayalet mi çıkartıyorsun? ne çıkartıyorsan çıkart.

.neyse sanki etkimiz varmış gibi yazmayalım tabi, öyle kendi kendimize laf ola beri gele. hehe fanı olayım anam diyesim geldi. yaptırım için fanı kendini kesti falan yazarlar sonra. supernatural'de sadece iki kardeşin avcılık oynamasını istemiyoruz diye böğrümü açayım ya da... bölümle alakasız bu kadar çok şey yazmadıydım hiç herhalde ya özlemişiz işte güzel bölümlerini ondan dolayı...

.öncelikle dean'in babasını öldürdüğü eleman meselesini hallettiler. iyi oldu da belki kadroya katabilirlerdi. belki yine karşılaşırız bilmiyorum ama sonsuza kadar halledelim meseleyi dedi. dean artistlik yaptı. şeytan iken de dövdüydü, şimdi de dövdü. elemanın bir fırın ekmek yemesi lazım, intikam istiyorsa böyle olmaz. babası ile ilgili hadise yaratık olayı imiş, babasının şekline girmiş ya da içine girmiş. o şekilde öldürmüş. olay bundan ibaretmiş. böyle olan bir sürü vaka olabilir ya neyse buradan da yaktık, fena olmadı. dialoglar güzeldi.

.castiel meselesinde caroline hatunu bir şeyler hissetmeye başladım diyerek bedeni terk etti. şimdi bu mesele de fena değil ama melek hadisesi gündeme geldiğinden beri, casitel'in bedeni ile çok uğraşmışlardı. bundan beri geçiştirilen mesel bu kadar sene sonra muhasebeye mi dönüşecek? beden almazsan dünyada işleri halledemiyorsun. görev önce gelir işte yapacak bir şey var mı? insan için diyorsun ama insanlar feda edilebilir. zaten casitel'in bedeni ölecek idi, ailesi için fedakarlık falan yapmış olduydu. öyle bir şeydi.

.melekli ses, meleksiz ses. castielin olaylarında da çok barizdi. adamın oyunculuğu sandımdı ya dublaj ise? o ihtimali şimdi caroline konuşunca fark ettim. belki insan hali düblaj, melek hali orjinaldir bilmiyorum ama bir insan sesini o kadar değiştiremez gibi geldi bana.

.neyse castiel meselesi yan konu ile bağlantılı idi. sevgili büyücü kadını daha önce insanları tavana çakmış bir şekildeki kare ile gördüydük. meclisten atılmış, kötü cadı imiş kendisi. tekrar bu bölümde arz-ı endam etti. pezevenklik işine girmiş şeytanlar (komikti aslında) hayat kadınları vasıtası ile insanların ruhunu satın alıyorlarmış. lan şaka gibi aslında, kel alaka ama cidden o haldeyken al ruhumu da diyebilirler bellisi olmaz. pek ciddiye de almıyordur tabi kimse. iki meme için yapılmayacak şey yok tabi.

.derken sevgili büyücü hatun olaylara dalar, şeytanları büyü ile öldürebilecek kadar güçlüdür. iki kızı öğrencileri olması için yanına alır amma velakin bizim avcılar peşindedir. tam yakalanırken dean'in belalısı gelir ve kadın kurtulur. ancak kurtulmamıştır, şeytanlar civarda konuşlanmış ve kadını hemen yakalamışlardır. bir miktar pembeleşinceye kadar işkence etmişler ve krallarına sunmaktadırlar.

.dean sonrası crowley pek bir bunalmış, etrafında beceriksiz tipler pek bir yormuş reisi. şikayet ede ede kadının hücresine girer ve hop arkaplan kaymalı görüntü ile kadının söylenmesi üstüne ana der ve bölüm biter. manyak sosyopat ana cadı ve cehennemin kralı oğlu, ortalığın anasını ağlatacaklar herhalde diyorum ve merakla bekliyorum.

--- spoiler ---